Щатските фирми с преобладаващ дял от бизнеса на национална почва,

...
Щатските фирми с преобладаващ дял от бизнеса на национална почва,
Коментари Харесай

Щатската икономика е по-безопасен залог от еврозоната

Щатските компании с доминиращ дял от бизнеса на национална почва, ще са по-успешни в сравнение с тези, които разчитат на доходи от Европа, където рецесията е повече от сигурна, настояват стратези на " Голдмън Сакс груп ". Банков екип под управлението на Дейвид Костин показва в разбор за клиентите, оповестен на 12 септември, че американският икономически напредък може и да е " нерешителен ", само че икономическото състояние на Стария континент е бедствено. И макар опасенията на вложителите за щатския фондов пазар, той предлага по-висок капацитет за безспорни и поправени съгласно риска облаги в сравнение с застрашените от криза европейски борси.

Предпочитанията на " Голдмън " към вложения в Съединени американски щати се появяват в извънредно тежка година за бизнеса в Европа поради газовата рецесия, растящата инфлация и политиката за стягане на паричното предложение. В доларово изражение европейският борсов показател Stoxx Europe 600 e с по-големи загуби от щатския S&P 500 и кошницата на американския капиталов банков колос от щатски компании със 100% продажби на вътрешния пазар има по-добри финансови резултати от онази, която следи фирмите със мощно наличие в Европа.

Костин и сътрудниците му чакат S&P 500 да завърши годината с котировка от 4300 пункта или с 5.7% над цената при закриване на комерсиалната сесия в края на предходната седмица, в случай че лихвените нараствания на Федералния запас доведат до дълготрайно изстудяване на щатския стопански напредък.

Прогнозата на " Голдмън Сакс " се появява паралелно с предизвестията на немския заместител министър на финансите Флориан Тонкар за все по-нарастващата опасността от покачването на потребителски цени и по-ниските нива на напредък на  страната. В изявление за издателството на застрахователния отрасъл " Ферлаг ферзихерунгвиршафт хойте " Тонкар показва, че Германия се сблъсква със съществени проблеми в продоволствените вериги, индустриален дефицит и нараствания на цените, каквито не е имало от десетилетия. И че предвижданията за напредък се ревизират доста надолу през последните месеци, до момента в който инфлационните прогнози се трансформират постоянно във възходяща посока. Тези условия покачват риска от стагфлация. 

По оценка на Бундесбанк, инфлацията в най-мощния европейски мотор може да доближи двуцифрена стойност в края на годината, като в същия миг порастват опасенията на анализаторите, че стопанството може да изпадне в криза.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР