Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да

...
Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да
Коментари Харесай

Натиснаха Google да ограничи връзките с Huawei




Щатски политици не престават да атакуват Huawei, като упорстват Гугъл да приключи взаимоотношенията си с компанията, защото китайският производител представлявал риск за националната сигурност на Съединени американски щати.

В писмо до шефа на Гугъл Сундар Пичай група от петима сенатори са отбелязали терзанията на щатското разузнаване по отношение на Huawei и подлагат на критика решението на Гугъл да продължи да работи с компанията даже откакто завърши партньорството с американските военни. През януари Гугъл сплоти напъните си с Huawei за разработка на RCS известията, само че неотдавна отхвърли да възобнови контракта с Пентагона за създаване на изкуствен интелект, употребен за удари с дронове.

„ Съжаляваме, че Гугъл не желае да продължи дългогодишната и ползотворна традиция на съдействие сред военните и софтуерните компании, само че сме още по-разочаровани, че Гугъл явно е по-склонен да поддържа Китайската комунистическа партия, в сравнение с американските военни “, написа в писмото.

Групата предизвестява щатското държавно управление, което към този момент обмисля редица дейности за възбрана на използването на съоръжение на Huawei и други китайки телекомуникационни снабдители, че „ би трябвало да предприеме спомагателни защитни ограничения през идващите месеци “.

Huawei изрично отхвърли обвиняванията, че оборудването му се употребява за шпионаж.

Писмото е второто, което Гугъл получава от политиците, които разпитват за връзките на компанията с Huawei. По-рано този месец сенатор Марк Уорнър писа до Alphabet, компанията майка на Гугъл, искайки повече информация по отношение на споразуменията за шерване на данни с китайски снабдители.

Подобно политическо отрицание се оказа сполучлив ход в предишното. По-рано тази година AT&T и Verizon се отдръпнаха от покупко-продажбите за внасят артикули на Huawei, откакто бяха подложени на политически напън.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР