Щатите са страната на неограничените възможности и на... почти неограниченото

...
Щатите са страната на неограничените възможности и на... почти неограниченото
Коментари Харесай

Топ 10 на най-богатите знаменитости в САЩ

Щатите са страната на неограничените благоприятни условия и на... съвсем неограниченото благосъстояние, най-малко за някои хора. В това се убеждаваме за следващ път след публикуването на класацията на влиятелното списание Forbes за 10-те най-заможни звезди в Америка.

На първо място е режисьорът Джордж Лукас . Последният филм от сагата " Междузвездни войни " се показва ужасно в боксофиса, само че няма да налее доста пари в сметките на Лукас, който продаде компанията си LucasFilm на Disney за 4,1 милиарда $. Дори и по този начин обаче, положението му остава цели 5,5 милиарда $.

На втора позиция е сътрудника му Стивън Спилбърг с 3,6 милиарда $, а на трета – известната телевизионна водеща и собственичка на ефирен канал Опра Уинфри с 2,8 милиарда $.

Четвърти се подрежда баскетболистът Майкъл Джордан с 1,4 милиарда $. След него са илюзионистът Дейвид Копърфийлд с 875 млн., рапърите Диди (820 млн.) и Джей Зи (810 млн.), играчът на голф Тайгър Уудс (750 млн.) и рапърът Доктор Дре (740 млн. долара).

Топ 10 се затваря от писателя на престъпни романи Джеймс Патерсън със 730 млн. $.

Общата сума на капитала на първите 10 най-богати е 18 милиарда $ – с 7,8% повече от предходната година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР