Щатите обмислят да увеличат продажбите на произведените от Lockheed Martin

...
Щатите обмислят да увеличат продажбите на произведените от Lockheed Martin
Коментари Харесай

САЩ искат да продават F-35 на Румъния, Гърция и Полша

Щатите обмислят да усилят продажбите на създадените от Lockheed Martin Corp изтребители F-35 за пет страни в Европа, в това число за Румъния, Гърция и Полша, оповестява Reuters, базирайки се на публично изказване на представители на Пентагона пред Конгреса в Съединени американски щати.

Според показани документи от управлението на отрасловата дирекция в Пентагона " бъдещите евентуални задгранични продажби включват клиенти от Сингапур, Гърция, Румъния, Испания и Полша ".

През 2017 година от румънското министерство на защитата оповестиха, че закупуването на изтребители F-35 евентуално ще бъде част от 10-годишната стратегия на ведомството за интервала 2017-2026.

През февруари тази година пък полският министър на защитата Мариуш Блашчак показа проекта за рационализация на полските въоръжени сили, който включва закупуването на 32 изтребителя от модела.

Тази вест идва на фона на напрежението сред Вашингтон и Анкара поради проектите на турското държавно управление за закупуване на съветската система за противоракетна защита S-400.
 Турция няма да се откаже от съветските S-400 макар заканите от Съединени американски щати
Турция няма да се откаже от съветските S-400 макар заканите от Съединени американски щати

Вашингтон се готви да спре доставката на F-35

Заради отводът на Анкара от тази покупка от Съединени американски щати заплашиха да спрат доставките на изтребителите F-35 за страната.

От Reuters показват, че други съдружници на Вашингтон също демонстрират интерес към закупуването на F-35, в това число Финландия, Швейцария и Обединените арабски емирства.

През предходната година Белгия беше първият клиент за модела изтребители от години, като избра тях пред Eurofighter Typhoon, с цел да размени амортизираните си F-16. Сделката беше за 4 милиарда евро или 4,55 милиарда $.

Lockheed Martin създава три модела на новите военни самолети за американската войска, както и по подписани съглашения с няколко задгранични страни - Англия, Австралия, Италия, Турция, Норвегия, Холандия, Израел, Япония, Южна Корея и Белгия.

За 2018 година компанията е доставила общо 91 изтребителя F-35 за американската войска, както и за съдружниците на Щатите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР