Щатът вече е регистрирал повече от 200 случая, според Министерството

...
Щатът вече е регистрирал повече от 200 случая, според Министерството
Коментари Харесай

Мистериозно респираторно заболяване, разпространяващо се сред кучета в САЩ

Щатът към този момент е записал повече от 200 случая, съгласно Министерството на земеделието на Орегон (ODA).

Други случаи са докладвани в щатите от Колорадо, Илинойс и Ню Хемпшир, на източното крайбрежие.

Случаите наподобява имат обща вирусна причина, само че до момента тестванията за постоянно срещани респираторни болести не дават резултат.

Симптомите включват кашлица, кихане, секреция от носа и очите и заспалост.

Собствениците на кучета в Съединени американски щати се поучават да заведат кучето си на ветеринар, в случай че развият някакви признаци.

Заболяването постоянно се демонстрира като кашлица, която може да продължи осем седмици или повече, която може да не реагира на типичните лекувания.

Кучетата също могат да развият пневмония, която още веднъж може да не реагира на лекуване.

В някои случаи, пневмонията „ бързо става тежка “, сподели ODA, и „ постоянно води до неприятни резултати единствено за 24-36 часа “.

Прочетете повече от Sky News:
Предупреждение за морбили след ' опустошително възраждане'
Четирима млади мъже, изчезнали в Уелс

Повечето от кучетата, които се разболяват, са се смесили с други кучета посредством пансиони или учебни заведения за образование.

ODA заяви " по-скоро нерешителност, в сравнение с терзание " измежду притежателите на кучета в Съединени американски щати.

В него се споделя, че притежателите на кучета могат да защитят животните си, като ги държат надалеч от огромен брой непознати кучета, като заобикалят общите купи с вода, като се уверят, че имунизациите са настоящи и понижаване на контакта с всевъзможни кучета, които наподобяват заболели.

Ветеринари и експерти от Държавния университет на Орегон и Ветеринарната диагностична лаборатория на Орегон (OVDL) работят с Националната ветеринарна лаборатория на Министерството на земеделието (USDA NVSL), с цел да опитат с цел да схванат повода за болестта.

Те секвенират вирусни проби от заболели кучета.

ODA също работи със избавителен подслон, който трябваше да събере няколко случая на болестта проби. Надяваме се, че това ще стесни кръга от евентуални аргументи за болестта, сподели Американската здравна ветеринарна асоциация.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР