Щатът Ню Йорк ще забрани електронните цигари с различни вкусове,

...
Щатът Ню Йорк ще забрани електронните цигари с различни вкусове,
Коментари Харесай

Ню Йорк е вторият щат, забранил е-цигарите с вкусове на сладко и плодове

Щатът Ню Йорк ще забрани електронните цигари с разнообразни усети, откакто в последните седмици бе регистриран внезапен скок на болесттите на белия дроб, свързани с този вид пушене.

Губернаторът на щата Андрю Куомо стимулира решението за изключителния декрет с това, че е-цигарите с усети на плодове и сладки притеглят младежите и ги вършат подвластни от никотина. Изключение ще се прави за тези с усет на тютюн и ментол.

Близо 400 души в цялата страна са регистрирани с болест на белите дробове, евентуално обвързвана с електронните цигари, демонстрират данните на Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията. Шестима са умряли.

Разследващите към момента се пробват да открият повода за болестта; в това време здравните органи предизвестиха популацията да не купува е-цигари или масла, извлечени от марихуана, и да заобикалят вдишването на токоферил ацетат – съставна част на някои от продуктите за бездимно пушене.

Ню Йорк ще бъде вторият щат, който ще вкара такава забрана; преди него този месец това направи Мичиган. В сряда администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи проекти да отстрани овкусените е-цигари от магазините.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР