Щатът Ню Йорк регистрира рекордните за САЩ 562 починали от

...
Щатът Ню Йорк регистрира рекордните за САЩ 562 починали от
Коментари Харесай

Ню Йорк отбеляза рекорден брой починали от Ковид-19 за денонощие

Щатът Ню Йорк записва рекордните за Съединени американски щати 562 умряли от ковид за едно денонощие , заяви БГНЕС. Общо жертвите в щата стават 2935, а инфектираните са над 100 000 , от които 14 000 са признати в лечебни заведения, а 8800 са изписани. По данни на университета " Джонс Хопкинс " инфектираните в цялата страна са над 246 000, а умрелите - над 6000 . Губернаторът на Ню Йорк предизвести, че напълно скоро хора ще стартират да умират заради липса на апарати за обдишване и болнични кревати и изиска запаси от цялата страна да се съсредоточат в неговия щат, който е епицентър на епидемията в Съединените щати.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп прикани американците да си покриват лицето , когато излизат на открито, като част от ограниченията за прекъсване на разпространяването на новия ковид, предадоха международните организации. На дневния брифинг за публицисти, отдаден на пандемията, Тръмп посочи, че става въпрос не за заповед, а " единствено за рекомендация ", която да бъде спазвана на доброволна основа. " Аз персонално няма да нося " маска на лицето, акцентира той. Тръмп разгласи, че американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) предлагат на хората да носят немедицински платнени маски , които могат да си купят в интернет или просто да си създадат вкъщи. Новите инструкции не трябва да бъдат възприемани като сурогат на по-рано предложените ограничения за обществено разграничаване, предизвести също така той. Препоръката бележи о брат в позицията на американските управляващи , които дълго време твърдяха, въз основа на оценки на Световната здравна организация (СЗО) и на ЦКПЗ, че не е належащо да се носи маска, в случай че съответният човек няма признаци на ковид.

- Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че остава на позицията си, че използването на респираторни маски би трябвало да е най-вече за здравните служащи, само че позволи опцията за по-масово потребление на домашно направени маски или други покрития за уста като метод за закъснение на разпространяването на ковид. Високопоставен представител на СЗО е коментирал, че има известна опция от предаване по въздушен път на вируса, който към този момент е заразил над 1 милион души по света, само че се счита, че заразяването става главно от хора със признаци, които кашлят и кихат и заразяват твърди повърхности или други хора. " Трябва да запазим медицинските хирургически респираторни маски за нашите служащи на фронтовата линия, само че концепцията да се употребяват респираторни покрития или покрития за уста за въздържане на кашляне и кихане единствено по себе си не е неприятна концепция ", сподели доктор Майк Райън, водещият специалист на СЗО по изключителни обстановки, представен от БНР. Това обаче не отменяи потребността от постоянно миене на ръцете и съблюдаване на обществена отдалеченост.

- В Москва починаха четирима пациенти с двустранна пневмония и позитивни проби за ковид, заяви здравното министерство. Единият от пациентите е бил на 34 години. Той е страдал от продължителен бронхит, имал е и проблеми със сърцето и панкреса. Мъжът бил на изкуствена вентилация на дробовете в продължение на 4 дни, имал е и кръвоизливи. Другите трима умряли били на възраст от 80 до 86 години. В Русия са регистрирани 4149 случая на заразяване с COVID-19, към 300 души към този момент са оздравели.

- Франция регистрира през вчерашния ден нови 588 смъртни случаи от ковид в лечебните заведения, което е тъмен връх за едно денонощие от началото на епидемията, съобщи БГНЕС. Така смъртните случаи в страната станаха 5091, само че те са единствено от лечебните заведения. Други 1416 смъртни случаи има в старческите домове. Това усилва общата смъртност от ковид до 6507. Франция е удостоверила близо 60 000 инфектирани с ковид.

Междувременно Франция анулира матурите   - учениците в 11-и клас на френските гимназии, които се явяват на матура, тази година ще бъдат оценени единствено по настоящите си резултати поради епидемията от ковид, съобщи министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер, представен от Франс прес и Ройтерс. Вместо това те ще получат междинна оценка по всеки предмет, която ще се пресметна от оценките им на контролни изпити и домашни работи през миналата образователна година.  

- Първият случай на заразяване с ковид от новия вид бе регистриран и на Фолклендските острови , оповестиха локалните управляващи в Twitter. Пациентът е бил откаран в болница от локално летище на 31 март с редица признаци. Състоянието му се прави оценка като устойчиво.

 

 

- Вчера стана ясно, че български гражданин е на борда на крузиен транспортен съд със инфектирани с ковид пасажери, намиращ се в гръцкото пристанище Пирея . Общо 119 от всичките 380 души на борда са инфектирани с COVID-19, съобщи БНР. Плавателният съд " Елефтериос Венизелос " е под карантина и наблюдаване от медицински личен състав. Пасажерите, които са с отрицателни проби, се извеждат и се настаняват в хотели в Атина, където ще останат под 14-дневна карантина. След това още веднъж ще им бъдат направени проби и в случай че са отрицателни, ще бъдат върнати в родните им страни. Екипажът на кораба е гръцки. Повечето от пасажерите са турци, само че също по този начин има граждани от Украйна, Узбекистан, Куба, Казахстан, Филипините, Беларус, България и Съединени американски щати. Плавателният съд е пътувал от Турция за Испания, само че откакто стигнал крайната си дестинация е върнат назад поради наложената там карантина. Корабът е на котва в Пирея от 22 март.

- От през днешния ден влиза в действие нова глоба в Тайван - санкция за пътешестване без защитна маска в публичния превоз. Финансовата глоба ще варира сред 99 и 495 щатски $. Мярката е част от ограниченията в битката против разпространяването на ковид. Според наредбата в случай че се качи пътник без маска, той първо получава предизвестие да си постави, само че в случай че не го направи - се постанова глобата. В Тайван са регистрирани 348 случая на инфектирани с ковид и 5 смъртни случая.

- Заразените с ковид в Италия през вчерашния ден още веднъж бяха повече в сравнение с в Испания, сочеха последните данни, показани от Рим. Болните на Апенините са 119 824 и са повече от тези в Испания, където те са 117 710. За няколко часа Испания изпревари Италия по брой на новозаразени с COVID-19, защото здравните управляващи в двете страни показват по друго време настоящите данни. 

Общият брой на инфектираните с ковид по целия свят до през вчерашния ден бе 1 067 324, умрелите бяха 56 730, а излекуваните 226 037. Най-много заболели има в Съединени американски щати - 259 750. След Испания и Италия, Германия се подрежда на четвърто място с 85 451 носители на COVID-19, като измести Китай, където болните са 81 620. Смъртността е най-висока в Италия - 14 681 жертви е взела там болестта, следвана от Испания с 10 935 починали и Съединени американски щати - 6603. Франция се подрежда на четвърто място по брой на умрелите от ковид с 5387, като броят на инфектираните там е 59 105.

 

Повече за събитията от вчерашния ден може да научите тук.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР