Щатът Куинсланд подготвя кандидатура за домакинство на Олимпиадата през 2032-а

...
Щатът Куинсланд подготвя кандидатура за домакинство на Олимпиадата през 2032-а
Коментари Харесай

Куинсланд иска Олимпиадата през 2032 г.

Щатът Куинсланд приготвя кандидатура за домакинство на Олимпиадата през 2032-а година и в случай че тя бъде сполучлива, Австралия ще одобри за трети път в историята летни Игри, заяви районният министър председател Анастасия Паласчук.

Организаторите обаче чакат утвърждение за финансиране от страна на държавното управление. Куинсланд предлага за домакини на мероприятието щатската столица Бризбейн и курортите Голд Коуст и Съншайн Коуст.

"Олимпийските игри са доста повече от няколко седмици спорт. Евентуалното домакинство на Олимпиадата и Параолимпиадата през 2032-а година е извънредно значимо за нас и ще бъде кулминационната точка на 20-годишното развиване на нашия щат. "

"Точно поради това през днешния ден кабинетът реши да изготви кандидатура и ние ще работим върху нея дружно с нашите сътрудници, с цел да получим финансова поддръжка от държавното управление. Очаква ни доста работа, преди да я представим пред МОК ", сподели тя.

Австралия бе хазаин през 1956-а в Мелбърн и през 2000-та в Сидни. Бризбейн, който загуби вота за Олимпиадата през 1992-а против Барселона, е приемал на два пъти Игрите на английската общественост и близо 80 % от спортните арени са към този момент подготвени. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР