Щата Ню Йорк е най-засегнатият от разпространението на коронавируса. ©

...
Щата Ню Йорк е най-засегнатият от разпространението на коронавируса. ©
Коментари Харесай

Да живееш в контролния център на електроразпределението в Ню Йорк

Щата Ню Йорк е най-засегнатият от разпространяването на ковид.

© Brendan Mcdermid Заради бързото разпространяване на ковид в Съединени американски щати редица от енергийните предприятия там подхващат крайни ограничения, с които да запазят основните си чиновници, тъй че в един миг да не се наложи прекъсване на електрозахранването. Например нюйоркският самостоятелен систематичен оператор (NYISO), който една от деветте районни компании за ръководство на електропреносната мрежа в страната, е задължила част от личния състав си да живее в контролните центрове.

Американското списание POWER съобщата, че общо 37 служащи, от които 33 оператори и мениджъри на мрежи, двама ютилити чиновници и двама, които обслужват кафе-ресторанта, са затворени на работните си места и нямат право да напущат.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Нашите оператори на мрежи вършат голяма персонална жертва, с цел да поддържат електричеството, належащо на здравните служащи, които се грижат за пациентите си, а светлините остават включени за всички нюйоркчани ", написа в публично известие NYISO.

Подобна мярка е въведена и от Калифорнийския самостоятелен систематичен оператор (CAISO). " Това е част от нашия проект за реагиране на пандемията и задачата е да защитим нашите чиновници, клиенти и нашата общественост, тъй че да осигурим надеждното действие на мрежата, което в този момент е толкоз значимо, колкото в никакъв случай преди ", споделя Стив Берберич, основен изпълнителен шеф на CAISO.

На други места в Съединени американски щати към този момент се вкарва по-дълго работно време (12 часа) за чиновниците, като задачата е да се вършат по-малко смени и да се лимитират контактите.

Ричард Дюи, основен изпълнителен шеф на NYISO, представен от Bloomberg News, споделя че решението да се задържат служащи в оперативните центрове е " трагична стъпка ". " Имаме този проект от години и се надявахме в никакъв случай да не го използваме ", споделя още той.

В България към този момент сходни крайни ограничения не са въведени, само че при нужда използването им ще е неизбежно, с цел да се подсигурява електроподаването. В началото на изключителното състояние от Електроенергийния систематичен оператор обясниха за " Капитал ", че са подхванали превантивни ограничения за ограничение на обществените контакти на служащите. По същия метод работят и в АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР