Щастливи сме в столицата, че има голям брой галерии, които

...
Щастливи сме в столицата, че има голям брой галерии, които
Коментари Харесай

5 изложби в София, които можете да посетите до края на май

Щастливи сме в столицата, че има огромен брой галерии, които ежемесечно обновяват програмата си. Ето какво можем да забележим до края на май в софийските галерии.

Галерия „ Лоранъ ”: „ Образи и знаци в зората на XX век ”

Това е първата напълно колекционерска на галерията. В нея участват редки и скъпи като художествена стойност произведения от зората на ХХ век в духа на символистичната и сецесионна изразност. Произведенията са събирани в интервал от няколко години и част от тях са добити посредством Галерия „ Лоранъ “.

В изложбата доминират женските облици, персонификации на меланхолията, мечтанието, тъгата и скръбта, женското тяло като олицетворение на чувствеността, изменчивостта и изкушението. Допълват ги общовалидните знаци от животинското и растителното царство и предметите, които в множеството случаи резервират смисъла си от предишното до през днешния ден. В обектива на художниците са гранични и минорни положения, които посредством майсторството на своите създатели не стоят потискащо и тягостно.

Представени са творби на Иван Мърквичка, Иван Милев, Цанко Лавренов, Иван Пенков, Никола Кожухаров, Николай Райнов, Гошка Дацов, Стоян Райнов, Петър Морозов, Александър Божинов, Георги Каракашев, Атанас Тасев и Иван Койчев.



има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР