Щастлива, усмихната и с нови хоризонти пред себе си, 18-годишната

...
Щастлива, усмихната и с нови хоризонти пред себе си, 18-годишната
Коментари Харесай

Зов за помощ! Да помогнем на Гери от Враца да проходи отново

Щастлива, усмихната и с нови хоризонти пред себе си, 18-годишната Гергана Петрова от Враца посрещна бала си в града на Ботев. Неотлъчно до нея са патериците, откакто лекари вземат решение да ампутират единия ѝ крайник. Дотук се стига след 5-годишна битка с рака и затрудненията от него.
Болестта връхлита момичето през 2017 година След серия от химиотерапии и интервенция за цялостна промяна на тазобедрена става с следваща нова химиотерапия ракът още веднъж се връща при започване на декември 2018 година с образувание в белия дроб и ставата.
Следват 2 следващи животоспасяващи интервенции. Лекарска комисия взима тежкото решение за отрязване на крайници, за затрудненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо проучване в Австрия, което не се поема от здравната каса.
Съдбата на Гери е извънредно тежка. От рак на гърдата си отива майка ѝ Десислава през 2010 година Тогава момичето е едвам на 6 години и още не е тръгнало на учебно заведение. От рак на стомаха си отива и вуйчо ѝ Мирослав. Сега подлата болест сполетява и нея.
В най-трудните мигове за момичето неразделно се грижи всеотдайният ѝ татко Емилиян. Налага му се да взима непрекъснато болнични, с цел да пътува с щерка си до многопрофилната болница "Св. Георги " в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.
"Борим се дружно и имаме вяра, че ще успеем. Тичане по лечебни заведения - това ни е животът. Гери мечтае единствено да оздравее ", споделя нейният татко Емилиян.
Сега той е персонален помощник на Гери, откакто тя навършва пълноправие в края на предходната година. Доходите стигат единствено за горивото до Пловдив и назад, както и най-необходимите неща за естествен живот.
Гери се нуждае от средства за лекуване и отсега нататък.
"Който желае и има опция, да ми помогне да имам естествен живот и да съберем средства за протеза ", споделя момичето.
Повече от година и половина изминава от лекарската намеса за отрязване на крайници. Раната към този момент е задоволително зараснала и заздравяла, с цел да може Гери да пристъпи към протезиране.
Пред нея и баща ѝ предстоят съвещания със експерт в център за протезиране, който да изготви самостоятелна протеза за борбеното момиче. След финалните диалози и прегледи ще стане ясна офертата за персонално направена протеза, съгласно очертанията на костите и мускулите на Гери. Тъй като тя ще бъде цялостна, се чака цената ѝ да бъде висока. Стойност, която момичето и нейният татко надалеч няма да могат да си разрешат. Затова е извънредно значимо набирането на средства да се засилва допустимо най-скоро, с цел да може борбената Гери да захвърли патериците и да почувства още веднъж живота си пълностоен./bgdnes

Дарителска сметка на Гергана Емилиянова Петрова:
Уникредит Булбанк
BG28 UNCR 7000 1523 5223 94 EUR
BG71 UNCR 7000 1523 5323 96 BGN
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР