Щастлив съм да дам старт на 27-ия Национален конкурс „Пътен

...
Щастлив съм да дам старт на 27-ия Национален конкурс „Пътен
Коментари Харесай

Започна 27-ият Национален конкурс „Пътен полицай на годината“

Щастлив съм да дам старт на 27-ия Национален конкурс „ Пътен служител на реда на годината " и това да стане в исторически град като Плевен, обвързван с битката на страната ни към независимост. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на гала по откриването на надпреварата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На нея участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на Главната дирекция „ Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски, шефът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Българската организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева, зам.-генералният шеф на БЧС доктор Надежда Тодоровска, зам.-областният шеф на Плевен Красимир Трифонов.

Всяка година пътни служители на реда се събират на сходно съревнование, с цел да покажат на какво са способни. Те би трябвало да са извънредно добре готови, тъй като екипите им са първите, които се отзовават при произшествие на пътя и от техните дейности могат да зависят и животи, сподели в словото си още министърът. „ В изискванията на едно такова съревнование може да се направи един обзор на готовността им, а аз съм уверен, че тя е на високо равнище ", съобщи Младен Маринов.

Целта на събития като днешното е хората да видят какъв брой доста аспекти има в работата на един пътен служител на реда, съобщи при откриването зам.-председателят на ДАБДП Анжелина Тотева. Тя пожела триумф на участниците в гонката и прикани водачите да са по-внимателни на пътя.

Предстои ви съществено тестване, само че не забравяйте, че то ще ви помогне да се справите с ежедневните провокации на пътя - с тези думи се обърна към участниците в състезанието доктор Надежда Тодоровска от БЧК.

Конкурсът „ Пътен служител на реда на годината " има към този момент 27-годишна история. В него младши автоконтрольори се състезават в дисциплините - научен изпит по профилирана подготовка, пукотевица с револвер, оказване на първа долекарска помощ, майсторско ръководство на мотоциклет и ръководство на автомобил. В тазгодишното издание вземат участие 64 състезатели - 27 тима мъже, по двама участника от всички регионални дирекции, като дирекцията хазаин взе участие с два тима и 6 дами от 5 регионални дирекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР