Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и

...
Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и
Коментари Харесай

Изписаха от МБАЛ Благоевград един от затрупаните в тунел Железница

" Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и здрав ", сподели Георги Филипов при изписването му от отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград. Той дружно с още двама служащи беше покрит на 24 юни в тунел " Железница ".
Земната маса го покрила до гърдите и се оттървал единствено с коремна контузия, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Благоевград. Другите му двама сътрудници са с по-тежки контузии, само че без заплаха за живота във ВМА-София.

Единият от потърпевшите служащи в тунела " Железница " е с ковид
47-годишният механически началник от Белово споделя, че всичко станало за секунди. Свлекли са към 15 куб. метра скална маса, с тежест от над 29 тона.
" Всичко стана за секунди, помня по какъв начин скалната маса се свлече върху нас и настана суматоха. Тези, които резервираха хладнокръвие започнаха да ни откопават - първо мен, по-късно останалите двама ", спомни си той.

Георги сподели още, че това, което е станало нямало по какъв начин да бъде избегнато. Всичко е било съгласно плана и книгите.
" Имаше тъничък глинен пласт, в него е влезнала вода, и целият масив слезе надолу, падайки върху нас. Скалата бе ронлива, а не гранит. Всички извадихме доста огромен шанс, въпреки всичко сме пристигнали да работим, а не да умираме ", приключи Георги.
Дъждовете и проблематичната геология са причина за случая в тунел " Железница "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР