Щастлив съм, че България стана член на НАТО преди 15

...
Щастлив съм, че България стана член на НАТО преди 15
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Една от причините за колапса на Съветската империя е съществуването на НАТО

Щастлив съм, че България стана член на НАТО преди 15 години и се веселя, че в новата, изменена обстановка, НАТО намира сили да се приспособява и ползва нова, по-гъвкава тактичност. Днес сигурно можем да кажем, че съществуването на НАТО освен е било целесъобразно, само че получава от ден на ден доказателства в днешно време. Това разяснява президентът /1997-2002 г./ Петър Стоянов в изявлението си на конференцията "15 години България в НАТО Алиансът на 70 година и неговото бъдеще ".

Стоянов поздрави уредниците за концепцията да се състои същински спор за ролята и смисъла на НАТО в днешно време.

"Само преди няколко години смятах, че подобен спор си коства да се направи само върху територията на някогашната Източна Европа. В последните години съм повече от уверен, че дебатът е необходим и на западноевропейския естаблишмънт и на американския ", разяснява Петър Стоянов.

"Една от аргументите за колапса на Съветската империя е и съществуването на Северноатлантическия съюз ", уточни той.

"Варшавският контракт в никакъв случай повече няма да се възвърне, през днешния ден можем да гледаме с задоволителна доза подигравка на една такава "новина ", разяснява Стоянов случай на публикувана смешка от 1 април 1996 година. Но "новината " от 1 април 1996 година ни наподобява напълно безобидна на фона на новите хибридни вести, част от една нова война, която ни залива ежедневно. Смисълът от съществуването на НАТО от ден на ден би трябвало да се обърне в тази посока - по какъв начин да реагираме на всичко това, което ни се случва в днешно време ", разяснява Петър Стоянов на форума.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР