Щастието струва пари, но не много. До такъв извод са

...
Щастието струва пари, но не много. До такъв извод са
Коментари Харесай

Колко струва щастието

Щастието коства пари, само че не доста. До подобен извод са стигнали американски учени, които са пресметнали идеалния приход, който обезпечава благополучие на човек. Защото многото пари са задължение, сигурни са откривателите. Също по този начин обаче те опровергават теорията, че " благополучие с пари не се купува ".

 Снимка 333040

Според огромно изследване на " Галъп ", извършено в 164 страни по света с 1.7 милиона души, американски учени са създали ствоите калкулации. Въпреки че стандартът на живот в другите страни е друг, учените считат, че са стигнали до универсалното число.

Идеалният приход за всеки човек на планетата е приблизително 95 000 $ годишно. При тези пари получаваш цялостно задоволство от живота. За да стигнеш равнището на прочувствено благоденствие, са нужни от 60 до 75 000 $ годишно. За семейство сумата естествено е по-голяма.

 Снимка 227125

В Австралия да вземем за пример са нужни 125 000 $ за това, в Съединени американски щати - 105 000 $, в Западна Европа - 100 000 $. За страните от Източна Европа се дава сумата от 45 000 $ на година, а за Южна Америка - 35 000 $. Проучването е оповестено в списание Nature Human Behavior, написа Daily Mail.

Така елементарна сметка демонстрира, че с цел да сме щастливи в България, месечната отплата у нас би трябвало да е към 3 750 щатски $. А вие какъв брой получавате?
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР