Щастието само на 50% зависи от обстоятелствата, останалото е в

...
Щастието само на 50% зависи от обстоятелствата, останалото е в
Коментари Харесай

10 навика на хронично нещастните хора

Щастието единствено на 50% зависи от събитията, останалото е в наши ръце, счита Травис Бредбъри, създател на книгата „ Емоционална просветеност 2.0 “ и създател на платформата TalentSmart.

Щастието има толкоз доста форми, че мъчно се дефинира какво съставлява. Иначе стоят нещата при нещастието – елементарно се разпознава. Знаете точно по кое време ви е обзело.

10-те навика на хронично нещастните хора

1. Очакване на бъдещето

Един от навиците, които най-лесно ни се удават, звучи по този начин: „ Ще бъде благополучен, когато... “ Няма значение какво е продължението.

Не губете време, очаквайки нещо да се усъвършенства, с цел да повлияе на настроението ви. Фокусирайте се върху това да бъдете щастливи в този момент. За бъдещето няма гаранции.

2. Разходване на доста време и старания за сдобиването с „ движимости “

Хората, живеещи в беднотия, стават по-щастливи, когато финансовото им състояние се усъвършенства. Обикновено стартират да си купуват движимости. Много проучвания демонстрират, че материалните неща не вършат хората щастливи.

3. Оставане у дома

Когато сме нещастни, се стремим да заобикаляме хората. Това е голяма неточност. Социализацията се отразява позитивно на настроението. В момента, в който усетите, че нещастието ви превзема, излезте на открито и общувайте с хора.

4. Възприемане на позицията на жертвата

Нещастните хора са склонни да гледат на живота от позицията на жертва. Проблемът в този метод на разбиране на света е, че ни кара да се усещаме още по-безпомощни.

5. Песимизъм

Нищо не подхранва по този начин нещастието, както скептицизмът. Проблемът при него е, че песимистичното въодушевление е като знамение – неприятните сюжети се сбъдват.

6. Оплакване

Оплакването е държание, което се самоподхранва. Ако непрекъснато говорите какъв брой са зле нещата, вие сами се убеждавате в отрицателните догатки. Безполезно е да приказва за нещо, което ви безпокои.

7. Преувеличаване на казуса

Лоши неща се случват на всички. Разликата е, че щастливите хора виждат краткотрайно затруднение, до момента в който нещастните – в допълнение доказателство за това, че животът не е обективен. Това си е чисто пресилване.

8. Отлагане

Щастливите хора носят отговорност за делата си. Когато бъркат, схващат това. Нещастните хора, на собствен ред, бъркат проблемите и грешките, защото се пробват да ги скрият. Когато игнорирате проблем, той единствено пораства.

9. Нежелание да се развивате

Доколкото нещастните хора са песитмисти, те считат, че не управляват живота си. Това ги кара да бъдат склонни да седят със скръстени ръце и да чакат нещата да им се случат.

10. Навик непрекъснато да се съпоставят с другите

Ревността и завистта са несъвместими с щастието. Ако непрекъснато се сравнявате с другите, то време е да престанете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР