Щастието е заразно, щастието може да се научи, а щастието

...
Щастието е заразно, щастието може да се научи, а щастието
Коментари Харесай

Щастието е заразно, щастливите екипи - по-продуктивни

Щастието е заразно, щастието може да се научи, а щастието в работата се дефинира от три значими фактора: Удовлетворяване на базовите нужди; Постигане на МБА (Майсторство, Близост и Автономност); Изграждане на ориентировка към Изобилие. С тази формулировка Любов Кирилова , основател на Happiness Academy даде началото на диалога в панела за професионалната реализация и благополучие на работното място, в границите на днешния Втори публичен диалог за щастието, проведен от списание „ Мениджър “.

От всички тези съставни елементи хората в България сякаш най-ниско правят оценка Майсторството. Не се усещат задоволително положителни в работата си, само че и не се усещат добре възнаградени за уменията си, добави тя. От друга страна щастливите екипи са до 31% по-продуктивни, означи Любов Кирилова и предложи да се учим на благополучие всеки ден със особено упражнение. Упражнявайте признателност, всяка вечер казвайте " Благодаря " за три съответни неща, които са ви са се случили денем, посъветва тя.

Среда с висок морал е едно от нещата, които компанията би трябвало да предложи на своите чиновници в случай че държи да основава атмосфера на щастливо работно място, показа Петя Кафеджиева , управител " Човешки запаси ",Publicis Groupe България.

Крайно време е изразът „ Няма незаменими хора! “ да изчезне изцяло от речника на работодателите, счита Венета Стойкова , шеф „ Човешки запаси “, Данон България. Между 70 и 80% от хората, които работят в Данон имат по-дълъг опит и в това време са по-доволни от работата си и работното си място , п редизвикателството през днешния ден е по-младите да бъдат по този начин стимулирани и ангажирани, че да се задържат по-дълго на едно и също работно място, добави тя. Съветът, който Стойкова показа от опита си в това отношение е по-често да се споделя „ Браво! “ на това потомство в работната мощ и фокусът да е върху това в какво са положителни и какво би трябвало да не престават да надграждат.

Модерният термин към този момент не е да управляваш чиновниците, а да ги улесняваш, добави още един щрих към тематиката за благоденствието на работното място и Елена Тодорова , управител отдел „ Човешки запаси “ във ВМ Финанс Груп, част от която е и издателството на сп. „ Мениджър “ Разузнавателна служба на Турция ПРЕС ООД. Физическата работна среда не е от голяма важност за щастливото работно място, хората през днешния ден по-скоро се стимулират от резултатите от своя труд, добави тя като се базира на данни от извършено неотдавна особено изследване в организацият. Позитивната работна среда се основава, когато има открита връзка и почтени, етични работни взаимоотношения, когато няма бариери за придвижването на противоположната връзка от горната страна надолу и изпод нагоре, заключи в края на днешното събитие Елена Тодорова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР