Щастиена работното място. За много хора това е доста трудно

...
Щастиена работното място. За много хора това е доста трудно
Коментари Харесай

Щастливи на работното място – има начин


Щастие

на работното място. За доста хора това е много мъчно за реализиране. Те отиват в офиса и единствено броят часовете до напускането му, вършат всичко през просото, не оказват помощ на сътрудниците си и дейностите им подсказват, че светът им е крив. Други постоянно викат и крещят, а главната причина за напрежението им са персонални проблеми или неудтволетвореност от постигнатото. Тази картинка може да се промени.

Нашето въодушевление мощно въздейства върху продуктивността на работното място. Дори и да обичаме работата си, все ще има няколко дни в месеца, в които някой ще ни ядоса, ще прегреем и избухнем емоционалн, ще се провалим. Това няма да се случва постоянно, в случай че съблюдаваме няколко съществени съвета. Те оказват помощ за това да се усещаме по-щастливи и задоволени, за преправяне на напрежението и отрицателните страсти , насъбрани по време на работния ден.

Проблемите в работата неизбежно се отразяват върху здравословното ни положение. Например нервозен корем от терзание и стрес, меланхолия поради неприятните резултати, издут стомах от погрешно хранене на крайник, суха кожа поради неналичието на задоволително течносто, лющене на скалпа на главата и други. Ето какво може да ни накара да

станем по-щастливи на работа:

Обещанията са за извършване



Когато обещаем да осъществим нещо на работното място, от нас се чакат избрани резултати. Ако забравим за поетия ангажимент и не го осъществим, ние не оправдаваме упованията на близките. Колкото повече задания не поемем, толкоз повече ще ни сочат с пръст и това ще повлияе на нашето прочувствено положение. Колкото по-успешни сме, толкоз повече се усещаме добре измежду сътрудниците си (това не значи да не работи в екип). Винаги е по-добре да си слагаме цели, които можем да осъществим и последователно да подвигаме летвата, в противоположен случай неприятните резултати могат да ни депресират и понижат продуктивността ни.

Създаване на другарства

Приятелствата на работното място могат да допринесат за нашето благоволение. Проучвания демонстрират, че сприятеляването в офиса ни прави по-щастливи. Споделянето на обяда с някой, размяната на дарове с по-близък сътрудник, поддръжката за несъмнено начинание или когато сме заболели, усъвършенства възприятието ни на удволетвореност и прави работно място по-приятно.

Забавни действия



Включването в тиймбилдинги и други занимателни действия, проведени от сътрудниците, също е целесъобразно. Много компании у нас разполагат с по този начин наречените зони за релакс – обособени пространства, в които можем да играем билярд, да стреляме на дартс, да се отпуснем на масажен стол или просто да поговорим с сътрудниците в почивката. Подобни дейности гонят напрежението и депресивното положение , както и усъвършенстват взаимоотношенията сред хората в офиса.

Медитация



Тази антична техника усъвършенства настроението и носи позитивно мислене. Няма по какъв начин да седнем в центъра на офиса и да си пеем някоя мантра, само че е изцяло задоволително в почивката да се осамотим, да си пуснем релаксираща музика на слушалки и за момент да се изключим от заобикалящия ни свят. Дълбокото поемане и издишване по време на медитация доставя по-голям приток на О2 към мозъка, оказва помощ да направляваме страстите и подобрим продуктивността в работата.

Храни за по-добро въодушевление

Може би не всеки знае, само че храната и нейното количество оказват голямо въздействие върху настроението . Зависи от физическото натоварване на работното място, само че въпреки всичко с цел да сме по-пълноценни и изпълнени с сила, не би трябвало да ограничаваме храните, посредством които си набираме витамини и минерали денем. Ако стомахът ни е нервиран, би трябвало да помислим дали това се дължи на стрес или на храни, които го не са ни потребни.

Ако ядем бърза храна поради многото работа, която имаме да свършим, тя ще ни забави още повече. Не би трябвало да преяждаме в офиса, а да се храним уравновесено и здравословно, с цел да няма спънки пред процеса на храносмилане.

Свързани публикации.. Идеалното работно място - със зала за спорт и танци 0 Ваканция и медитация гонят напрежението и напрежението 0 Повече секс – повече триумфи в работата 0

Много течности



Дехидратацията на тялото води до неразположение. Липсата на вода лимитира умствените ни благоприятни условия и ни кара да изпитваме отмалялост, главоболие. Течностите в тялото

оказват помощ за ефикасната асимилация на питателните субстанции от храната. На ден са ни нужни минимум 1,5 литра вода, с цел да се усещаме добре.

Достатъчно сън



Сънят е извънредно значим за естественото действие на всеки човек. За първокласен сън се считат най-малко 7-8 часа. Недоспиването води до раздразнителност и нервност на работно място. Доказано е, че страстите ни денем са директно свързани със съня. Колкото по-здрав сън имаме, толкоз по-щастливи и свежи ще сме на другия ден.

Без персонални проблеми

Обсъждането на нашите персонални или проблемите на сътрудниците ни разконцентрира. Добре е в офиса да се фокусираме върху работата и да ги оставим встрани. И назад – когато се приберем вкъщи, в никакъв случай не би трябвало да приказваме за проблемите с сътрудниците.
Разбира се, може в почивката да обсъждаме

персонални неща, само че не трябва да разрешаваме те да взимат от времето ни за работа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР