Щамът на COVID-19, който циркулира в момента, е по-заразен от

...
Щамът на COVID-19, който циркулира в момента, е по-заразен от
Коментари Харесай

Мутиралият COVID-19 е шест пъти по-опасен

Щамът на COVID-19, който циркулира сега, е по-заразен от този, който се появи в Китай. Това демонстрира ново изследване на научното сп. Cell, оповестено в DW. Резултатите демонстрират още, че вирусът сега се предава доста по-лесно, в сравнение с предходното проявяване на вируса.

„ Смятам, че лабораторното проучване демонстрира, че вирусът има разновидност, която му разрешава да се развъжда по-добре. Нямаме доказателства дали това утежнява здравословното положение на човек, просто наподобява, че вирусът репликира по-добре и е по-лесно портативен “, счита топ инфекционистът на Съединени американски щати Антъни Фаучи, съобщи bTV.

Изследователи от Националната лаборатория в Лос Аламос в Ню Мексико и университета „ Дюк “ в Северна Каролина си партнират с изследователска група в Шефилд, Англия. Учените разкрили, че актуалният вид на вируса – D614G – има дребна, само че забележителна смяна в протеина на повърхността на вируса, благодарение на който той нахлува и заразява човешките кафези. Изследователският екип провел спомагателни опити, анализирайки данни за 999 английски пациенти, приети в болница с COVID-19. Те следили, че тези с новия вид имат повече вирусни частици в тях, само че това не оказва въздействие върху тежестта на болестта им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР