Щафетата на САЩ открадна шоуто в последната дисциплина за деня

...
Щафетата на САЩ открадна шоуто в последната дисциплина за деня
Коментари Харесай

Смесената щафета на САЩ постави нов рекорд на 4 по 100 метра съчетано

Щафетата на Съединени американски щати открадна шоуто в последната дисциплинираност за деня от Световното състезание по плуване. Смесеният квартет на Щатите в съчетаното сграбчи купата с нов международен връх.



Мат Гривърс, Лили Кинг Кейлъб Дресел и Симоне Мануел стопираха хронометъра на 3:38.56 минути, оставяйки надалеч зад себе си Австралия (3:41.21). Бронзът поделиха Канада и Китай, които приключиха с еднообразно време 3:41.25 минути.

Гривърс даде доста мощно начало на щафетата с 52.32 секунди на гърба, а решителният удар беше в третия пост. Там Кейлър Дресел беше най-бърз в бътерфлая и остави удобен задатък за Мануел.

 Смесената щафета на Съединени американски щати сложи нов връх на 4 по 100 метра съчетано
© Reuters

Англия остана едвам на пето място, като единствено напъните на Адам Пийти и Джеймс Гай не се оказаха задоволителни за орден.

Постижението на четворката е ужасно, като се има поради, че в сериите по-рано денем Съединени американски щати към този момент беше подобрил върха. Тогава различен квартет – Райън Мърфи, Кевин Кордес, Келси Уоръл и Малъри Комерфорд финишираха за 3:40.28.

Това беше достижение с повече от секунда по-добро от върха на Англия от международното в Казан през 2015 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР