Щабът не е разформирован, генерал Мутафчийски е жив. От две

...
Щабът не е разформирован, генерал Мутафчийски е жив. От две
Коментари Харесай

Борисов: От две седмици щабът ме моли да спрете да се гаврите с тях

" Щабът не е разформирован, военачалник Мутафчийски е жив. От две седмици ме умоляват да спра да се гаврите с тях.  С тези думи министър председателят Бойко Борисов се обърна към публицистите по време на брифинг в Министерски съвет, където се появи дружно с ръководителя на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

" Една част си правят работата, други идват безусловно, с цел да се заяждат с тях ", ядоса се министър-председателят. Според Борисов спекулациите за напрежение сред него и проф. Мутафчийски са метод да се подрони работата и доверието в държавното управление и Щаба. 

" Както виждате генералът си е жив и здрав. Изобщо нямаше да скапвам на хората празничното въодушевление, в случай че не сезирах следващия предумисъл. Щабът в никакъв случай не е разформирован. Щабът работи по следни метод: определен според от обстановката, която всекидневието допуска да имаме най-бързите дейности. Голяма болница, най-голямата болница, РЗИ-ата, Гранична полиция, Външно министерство. Щабът е значителен. Част от щаба всяка заран се явява лицето на нейния ръководител, осведомят и задават въпроси. Забележете всяка заран в 7.00 ч. щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се разисква по стотици пъти, до момента в който не се откри цялостен консенсус. Едва тогава те слизат и афишират това, което. Самият щаб има по дадени тематики различия. Едва тогава здравният министър или съответният министър дава своята заповед ", изясни министър председателят Борисов.

" Генералът ми е другар от 20 години. Не го издигнахме за този пост ", отвърна министър председателят на въпрос дали има напрежение сред него и щаба. " Те са карат по сред си. Кунчев настояваше да се махнат РЗИ-та по границите. Вчера един час се караха - те двамата ", сподели още той. " Спекулациите за напрежение сред мен и Мутафчийски са метод да се подрони работата и доверието в държавното управление и щаба ", безапелационен бе той. 

" Това, че Щабът е спрял работа, е доста неточно заглавие и изрично не е истина. Молбата за метода на обявяване беше персонално наша и това е реалност. Ние даже искахме да се прави единствено посредством известия ", съобщи от своя страна проф. Мутафчийски. " Ние имаме доста забавна връзка, тъй като тя се развива като спор, в който се взимат най-правилните решения ", добави той. 

" Без възнаграждение всеки ден в 00.00 и 7.00 ч. Мутафчийски ми рапортува за случаите, до момента в който някои толуупи спят до обяд и пишат постове. Сега ще им направя брифинг в сряда или в петък, с цел да ги виждате. " , отсече Бойко Борисов. 

" Един от най-хубавите ми другари да напише заглавие: " Убиха генерала. Защо не му благодариха? ". За какво да му благодаря, нищо не е друго от през вчерашния ден. Щабът работи на цялостни обороти. Днес чакам шофьорските изпити и кормувания. Горанов натиска всеки ден да отпускаме, да отворим кафета и заведения за хранене.  Вчера като прочетох му се обаждам, крещя: " Жив ли си, сътрудник? ", възмути се министър-председателят

От думите му стана още ясно, че финансовият министър Владислав Горанов упорства да бъдат отворени заведенията за хранене и кафенетата. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР