Щабът на президента Доналд Тръмп оттегли голяма част от съдебния

...
Щабът на президента Доналд Тръмп оттегли голяма част от съдебния
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп оттегли част от съдебния си иск в Пенсилвания

Щабът на президента Доналд Тръмп отдръпна огромна част от правосъдния си иск за прекъсване на одобряването на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания, съобщи Ройтерс.

От променената тъжба, импортирана във федерален съд, е отпаднало изказванието, че представители на изборните управляващи нелегално са блокирали наблюдаващи да наблюдават за преброяването на подадените по пощата бюлетини във Филаделфия и Питсбърг. Сега искът е фокусиран единствено върху недоволството, че следените от демократите окръзи са разрешили на гласоподаватели да поправят неточности в своите към този момент изпратени по пощата бюлетини, в нарушаване на щатското законодателство. Жалбата обгръща дребен брой бюлетини в Пенсилвания, където претендентът на демократите Джо Байдън завоюва против президента републиканец с над 60 хиляди гласа.

По данни на телевизия Фокс нюз, представена от ТАСС, Байдън води в основния щат, който разполага с 20 места в 538-членната Избирателна гилдия, с 49,9 % против 48,9 на 100 за Тръмп при преброени 99 % от подадените бюлетини. В безспорни измерения претендентът на демократите има с към 68 700 гласа повече в Пенсилвания от президента републиканец.

Според калкулации Байдън си е обезпечил поддръжката на 306 делегати в Избирателната гилдия, която публично ще избере идващия президент на Съединени американски щати на 14 декември, а Тръмп - на 232.

Вчера президентът за малко наподобява се призна за надвит, само че по-късно отметна и даде обещание да подаде скоро нови правосъдни тъжби. Неговият щаб към този момент внесе искове, които оспорват резултатите в няколко основни щата, само че имат дребни шансове за триумф, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР