Щаб-квартирата на американския производител на електромобили Tesla се мести от

...
Щаб-квартирата на американския производител на електромобили Tesla се мести от
Коментари Харесай

Мъск изпълни заканата си и премести Tesla от Калифорния

Щаб-квартирата на американския производител на електрически автомобили Tesla се мести от калифорнийското градче Пато Алто в столицата на Тексас - Остин. Това разгласи основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск по време на годишното заседание на акционерите.

Мъск е в спор с управляващите в Калифорния, откакто по време на локдауна поради пандемията от Covid-19, без значение от възбраната на служителите, възобнови работа на завода във Фриймонт, което е единственото дружество на територията на Съединени американски щати, произвеждащо електрически автомобили. Тогава милиардерът написа в Twitter, че ще реалокира офиса на компанията си, като ще осъществя всички бъдещи планове в Тексас или Невада.
 Tesla Model 3 задмина съвсем всички по продажби в Европа Tesla Model 3 задмина съвсем всички по продажби в Европа
Електрическите транспортни средства бързо набират известност по целия свят, като очевидно от ден на ден хора залагат на тях поради спестовност на с...

Самият Мъск към този момент прекарва от ден на ден време в Остин, където в този момент се строи " Гигафабрика 5 ". огромният комплекс беше умислен като индустриална площадка за пикапа Cybertruck и за камиона Semi, само че в този момент главният приоритет е старт на производството на кросоувъра Model Y.

Едновременно с преместването на щаб-квартирата си си в различен щат, Tesla заведе дело против американската компания Rivian, като я упрекна в кражба на технологии. От компанията настояват, че един от огромните им съперници е внедрил свои сътрудници в разнообразни инженерни структури на компанията. По този метод Rivian е получавала вътрешна информация за перспективни планове на Tesla.

Представители на съперника изрично отхвърлят всички обвинявания и означават, че до този миг Tesla не е показала никакви безапелационни доказателства за своите изказвания. Това не е първата сходна рекламация на компанията на Мъск. През 2020 година тя също се опита да осъди Rivian за кражба на технологии за акумулатори, само че не съумя.

Сега от Tesla прибавят още няколко обвинявания, като показват и трима чиновници. Според вътрешно следствие те са двойни сътрудници, защото са работил и за Rivian. Тримата са се занимавали с индустриален шпионаж и са предавали информация на съперника.
 Русия разгласи изискванията, при които ще одобри цех на Tesla Русия разгласи изискванията, при които ще одобри цех на Tesla
Русия е отворена за съдействие с производителя на електрически автомобили Tesla, разгласи Денис Мантуров, министър на индустрията и търговият...

Адвокатите на Rivian означават, че Tesla не е показала нито една съответна технология, която е открадната от съперника. Според тях, надали е случайност, че обвиняването идва в миг, в който Rivian започва производството на своя електрически пикап RT1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР