Шрифтът на Пловдив PlovdivTypeface е резултат от проект, който стартира

...
Шрифтът на Пловдив PlovdivTypeface е резултат от проект, който стартира
Коментари Харесай

Пловдив се сдоби с уникален шрифт

Шрифтът на Пловдив PlovdivTypeface е резултат от план, който започва в навечерието на най-светлия за българската просвета празник - 24-ти май, в годината на купата на Пловдив като Европейска столица на културата - 2019. Графичните студиа Typedepot и Punkt в партньорство с фондация “Пловдив 2019 ” проведоха акция в града за събиране на почерци под надпис " Почеркът на Пловдив " . Включиха се жители и посетители на Пловдив, като резултатът бе впечатляващ - бяха събрани над 3800 бланки с неповторимите ръкописи на участниците. Акцията нямаше да е по този начин сполучлива без всеотдайната помощ на доброволците на фондацията.

Мотивирани от мощния отзив на плана, дизайнерите от Typedepot и студио Punkt благодарение на специалисти графолог и статистик отсяха най-характерните трендове в ръкописните привички на хората в града. Любопитните резултати и статистики бяха ентусиазъм за основаването на напълно новата шрифтoва фамилия Plovdiv Typeface.

В Деня на националните будители - 1-ви ноември, уеб страницата към този момент дава опция за гратис събаряне на седемте шрифта във семейството: Plovdiv Script, Plovdiv Display Light, Plovdiv Display Regular, Plovdiv Display Bold, Plovdiv Sans. Всички шрифтове поддържат кирилица и латиница.

За по-забавна и забавна работа са добавени и две специфични спомагателни начертания Plovdiv Pictograms и Plovdiv Maina Mode, с които създателите на плана ще изненадат своите съграждани и приятелите на град Пловдив.

От средата на ноември следва галерия с цялата история на новия шрифт, разказана от неговите основатели особено за жителите и гостите на Пловдив.-->

Очаквайте още доста спомагателни събития и следете повече за плана на plovdivtypeface.com, както и на обществените канали на @plovdivtypeface в и.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР