Шри Шри Рави Шанкар, известен като Гуруто на антистреса и

...
Шри Шри Рави Шанкар, известен като Гуруто на антистреса и
Коментари Харесай

Гуруто на антистреса отново у нас

Шри Шри Рави Шанкар, прочут като Гуруто на антистреса и три пъти номиниран за Нобелова премия за мир беше за трети път у нас и събра хиляди българи за медитация по транскодирани от него правила на пра-пра антични санскритски текстове. По време на всеобщите му медитации по света е открито, че престъпността понижава.

- Българска национална телевизия: Как в този наш, изпълнен напрегнато и стрес свят, може да се помогне на хората!? - Шри Шри Рави Шанкар: Най-вече с медитация. И хората би трябвало да научат повече за живота и за стойностните неща в него. В България има доста хора, жадни за знание - да опознаят живота, медитацията и йога. Понякога има талази на негативизъм, само че всичко това отминава. Всички ние би трябвало да работим дружно, за дела в отбрана на околната среда, би трябвало да събираме хората дружно. Защото единствено слети в едно, можем да преодоляваме компликациите.
112 са античните практики за медитация във Виджняна бхайрава тантра - древносанскритския текст, който Гуру-джи е транскодирал, с цел да го съобщи на днешните хора по земята.

В някои от тях Учителят въвлича повече от 3000 души - две следващи вечери - в продължение на два часа и половина. И не е за поверие, че в атмосфера на цялостна тишина те се сливат в името на единението и общия мир.

У нас през курсовете на фондацията на Шри Шри Рави Шанкар " Изкуството да живееш " са минали десетки хиляди. По света споделят, че са 370 милиона в 156 страни.

Шри Шри Рави Шанкар беше мъдрецът, който събра в Колумбия след 50-годишен въоръжен спор управляващите и бунтовниците. Той води медитации в общото заседание на Организация на обединените нации и евроцентралата в Брюксел.

В момента негови доброволци оказват помощ на иракска земя за въздържане на назряващите спорове. И не е инцидентно, че е добре прочут на българите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР