Шри Шри Рави Шанкар е сред най-признатите световни лидери в

...
Шри Шри Рави Шанкар е сред най-признатите световни лидери в
Коментари Харесай

Шри Шри Рави Шанкар, духовен водач: Стресът е основната причина за нещастието

Шри Шри Рави Шанкар е измежду най-признатите международни водачи в областта на йогата и медитацията на нашето време. През последните 38 години пътува по целия свят и преподава семинари. Сега той е в България и беше посетител в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

" Днес имаме доста стрес в обществото. Когато имаме доста работа, би трябвало да увеличим своята сила, да сме в положително въодушевление, тъй като имаме доста лимитирано време и доста работа за извършване. Животът е като дърво, корените би трябвало да са остарели, а клоните би трябвало да са нови. По сходен метод мъдростта има някои антични техники, които оказват помощ нашият разум да бъде в сегашното, да е по-буден, по-осъзнат, а нашите сърца по-щастливи и по-пълни ", съобщи духовният лидер.

Според него през днешния ден има две неща, които са проблем за младежите - от една страна, е експанзията, те са или нападателни и не знаят по какъв начин да се оправят с това, тъй като никой не ги е научил, въпреки това е депресията. Дишането, медитацията оказват помощ за това съгласно него.
Шри Шри Рави Шанкар - нравствен лидер: Ние учим на техники, с цел да се освободим от напрежението, който е главната причина за нещастието. Тялото се отпуска по време на медитация, когато излезеш от медитация, се чувстваш пресен, безсънен. Тя ни учи да направляваме своите страсти и настроения.
Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР