Шри Ланка се стреми да договори преструктуриране на дълга с

...
Шри Ланка се стреми да договори преструктуриране на дълга с
Коментари Харесай

Шри Ланка поражда надежди за преодоляване на дълга в размер на $13 милиарда

Шри Ланка се стреми да контракти преструктуриране на дълга с притежателите на своите просрочени облигации в щатски долари в границите на „ няколко месеца “, банкрутиралата централна южноазиатска нация сподели шефът на банката, макар недоволствата на частни кредитори, че са оставени на мрачно.

Нандал Вирасингхе, началник на Централната банка на Шри Ланка, сподели пред Financial Times, че „ би трябвало да реализираме съглашение в границите на няколко месеца ” за преструктуриране на дълг от 13 милиарда $, защото той отхвърли терзанията, че договарянията са затънали.

„ Има огромен интерес от страна на частни кредитори да приключим с това допустимо най-скоро, ” сподели Weerasinghe. „ Но заради процедурата лишава известно време ... Ние също желаеме да създадем това бързо “, добави той.

Две години откакто валутна рецесия докара Шри Ланка до банкрут по дълга си, държавното управление на президента Ранил Викремесингхе се готви за избори по-късно тази година на фона на признаци, че стопанската система е се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР