Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който

...
Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който
Коментари Харесай

Шри Ланка търси кой да купи закъсалия ѝ авиопревозвач

Шри Ланка още веднъж сложи на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който тежи дълг от най-малко $1 милиарда. Предходните диалози с единствения претендент TPG Capital се провалиха по време на инспекцията на финансовата обстановка, която компанията направи, написа Bloomberg.

Министерството на финансите на островната страна чака предложения за SriLankan Airlines Ltd. до септември или октомври, съобщи представител на ведомството. Очаква се " относително сериозен " интерес в продажбата, а държавното управление се надява на най-малко двама претенденти.

SriLankan Airlines се състезава с авиопревозвачи като Etihad и Emirates за клиенти на домашния пазар. След години на непрекъснати загуби държавното управление реши да потърси покупател, който да поеме и дълга.

При последния опит, почнал през 2016 година, най-малко осем сдружения показаха интерес.

 Никой не желае националния авиопревозвач на Индия
Никой не желае националния авиопревозвач на Индия

Нито един покупател не изяви интерес

Emirates притежаваше 44 % от самолетната компания до 2010 година, само че тогава делът бе изкупен от държавното управление след края на траялата 26 години революция.

SriLankan Airlines би била забавна за вложителите поради това, че оперира в туристическа страна, а и поради близостта си до Индия - най-бързорастящия авиопазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР