Шрек е сред най-разпознаваемите анимационни герой, но образът на чудовището

...
Шрек е сред най-разпознаваемите анимационни герой, но образът на чудовището
Коментари Харесай

Запознайте се с истинския Шрек – Морис Тиле

Шрек е измежду най-разпознаваемите анимационни воин, само че обликът на чудовището от едноименното филмче не е фиктивен, а изцяло достоверен. Истинският Шрек се споделя Морис Тиле и е бил кечист.

Въпреки че от компанията Дриймуъркс отхвърлят да потвърдя взаимстването на облика на Морис при основаването симпатичното страшилище, приликата сред действителната персона и анимационния воин е явна, както може да видите в нашата изложба.

Морис Тиле е роден в Русия през 1903 година, а става знаменит в края на 30-те години на предишния век. Морис се ражда с бялоруса коса, от където идва и прякорът му Френския ангел.

На 17-годишна възраст обаче той изцяло губи ангелския си образ, а при обзор лекарите откриват, че страда от положението акромегалия – хормонално разстройство, което забързва растежа на костите, а с тях и на ръцете, краката и лицето на болния.

Това трансформира изцяло лицето на Френския ангел и го трансформира в сходство на Шрек. Той обаче употребява болестта си като мотивация, а не като уязвимо място, за което не му се приказва.

В края на 30-те години той прочут с кеч уменията си и под прозвището Френския ангел печели доста трофеи и популярност.

В него се влюбва известният за времето си модел Дориан Лий – миг от живота на Морис, който също е пресъздаден във филмчето Шрек – любовта сред Шрек и принцеса Фиона.

Като дребен Тиле споделя, че е желал да стане юрист, само че експлоадирането на Втората международна война бързо поставя завършек на тази негова фантазия. Той се реалокира в Съединени американски щати и стартира да припечелва с битка.

През 1940 година печели първата си купа в тежка категория, след което я губи и си я връща още веднъж през 1944 година при незабравим мач в Бостън.

Последният мач на Морис е през 1953 година, като умира година по-късно в Чикаго от сърдечна непълнота.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР