Шрек е неизвестна мериносова овца, живееща в Саут Айланд, Нова

...
Шрек е неизвестна мериносова овца, живееща в Саут Айланд, Нова
Коментари Харесай

В името на буйната грива

Шрек е незнайна мериносова овца, живееща в Саут Айланд, Нова Зеландия. До момента, в който се изстрелва до върха на славата с голямото си вълнено палто.

Обикновено овцете от тази порода се стрижат един път годишно, само че Шрек не мразел нищо повече от свалянето на козината му. И по този начин той измислил проект за отбягване на подстригването вечно, щял да избяга.

Цели 6 години бягството на Шрек се оказва сполучливо, откакто излиза от заграждението си и се укрива в локалните пещери. В последна сметка Шрек беше открит, макар че въобще не изглеждаше както преди, не беше какъвто притежателите му го помнеха. Джон Периам, притежателят на Шрек, го разказва по този начин: " Той приличаше на някакво библейско творение. "

Някои породи овце естествено хвърлят вълната си всяка година, само че мериносовите овце, нормално отглеждани за месо, в никакъв случай не са губили руното си. Скрита зад пещерните стени, надалеч от всевъзможни режещи остриета, вълната на Шрек продължава да пораства още и още. Така че след 6 години без никакви подстригвания Шрек имаше задоволително вълна, с цел да създаде 20 костюма за мъже. Така той е открит с 6 пъти по-голямо от междинното количество мериносово руно. Общото му руно е тежало към 60 кг!

Вълците се опитвали да го изядат, само че зъбите им не можели да обхванат през дебелия пласт вълна до кожата.

Хората не можаха да се наситят на сладкия дребен въстаник и по тази причина, когато най-сетне беше подстриган, той бе показан по националната телевизия на Нова Зеландия за всички негови фенове. Шрек беше задоволително прочут, с цел да се срещне с премиера на Нова Зеландия по това време Хелън Кларк.

2 години откакто Шрек беше подстриган за първи път по националната телевизия, това още веднъж се случи онлайн, този път плаващ в айсберг, тъкмо до брега на Дунедин, Нова Зеландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР