Шпионският скандал с Русия е част от голяма кампания, в

...
Шпионският скандал с Русия е част от голяма кампания, в
Коментари Харесай

Ген. Решетников: Шпионският скандал е част от кампания на НАТО

Шпионският скандал с Русия е част от огромна акция, в която всеки член на НАТО би трябвало да взе участие. Предполагам, че България като член на НАТО би трябвало да се подчинява на някакви други наредби. И по тази причина е тази офанзива, тъй като русофилите са въпреки всичко една огромна част от българския народ. Техните съперници би трябвало да лимитират тяхната активност.

Това съобщи някогашният шеф на Руския институт за стратегически проучвания военачалник Леонид Решетников.

Той направи изказването в изявление за БНР.

На въпрос по какъв начин абсурдът ще се отрази на плануваното посещаване на външния министър Екатерина Захариева в Москва Решетников отговори, че към този момент въздейства доста неприятно, само че до октомври има още доста време.

Ако визитата е на следващия ден, то ще се провали. Трябва да контактуваме непременно, само че въпреки всичко да не го скапваме преди да е почнало. Това е най основното, сподели той.

Припомняме, че на Леонид Решетников беше неразрешено да посещава България в идващите 10 години по отношение на делото за шпионаж против ръководителя на сдружението " Русофили " Николай Малинов.

11 претърсвания са направени на жилища, претърсени са и пет автомобила. Осем са обиските на лица. 15 очевидци са разпитани, стана ясно от думите му. Само Николай Малинов е притеглен като обвинен. Решетников е със възбрана от ДАНС да влиза у нас за 10 години. Константин Малофеев от през днешния ден също е със възбрана да влиза у нас за период от 10 години.

Припомняме, 9 септември стана ясно, че някогашният основен редактор на в. Дума " Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец, а ръководителят на Сдружение " Русофили " Николай Малинов е упрекнат за активност в интерес на непозната страна.

По време на брифинг на службите стана ясно, че следствието е почнало от съмнения за пране на пари. Вчера бе оповестено и че на Леонид Решетников, някогашен ръководител на Руския институт за стратегически проучвания, се постанова възбрана да влиза в страната за период от 10 години. Решетников стана изключително прочут у нас, когато се разбра за срещата му с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка координиране на номинацията на Румен Радев през 2016 година

Коментарите на сегашния скандал с " Русофили " обвързаха дейностите на службите с идните в страната локални избори.

Премиерът Бойко Борисов тази заран изрично отхвърли да има пръст в създаването и работата на службите.

С коментар преди този момент се включи и президентът Румен Радев, който изиска неоспорими обстоятелства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР