Шпионският скандал с набеденият за информатор на американското разузнаване Евгений

Шпионският скандал с набеденият за информатор на американското разузнаване Евгений ...

Москва: Шпионският скандал със Смоленков е пропаганда срещу Тръмп.


Шпионският скандал с набеденият за информатор на американското разузнаване Евгений Смоленков, е класическа пропаганда срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в началото на предизборната кампания, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"Това е класическа пропаганда. Първо целта е поставена, след това информацията се коригира спрямо нея“, заяви тя.

Целта е вътрешнополитическа, защото САЩ започнаха предизборна кампания. В този случай телевизионният канал се опита да "стреля" по настоящия президент на САЩ.", каза още Захарова.

По-рано американската телевизия CNN, позовавайки се на източници в администрацията на САЩ, заяви, че американските разузнавателни агенции са извели своя информатор, близък до руските власти, от Руската федерация. Според канала информаторът е бил "един от най-старшите информатори под прикритие, работещи вътре в руското ръководство". В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не знае нищо за тази история.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков потвърди, че Смоленков е работил в президентската администрация на Русия, но е бил уволнен. Работата му, според Песков, не е преждала контакти с президента Владимир Путин.
По публикацията работи: Нели Христова

Източник: dnes.bg