Шойгу направи това на разширено заседание на ръководството на министерството

...
Шойгу направи това на разширено заседание на ръководството на министерството
Коментари Харесай

Шойгу доложи на Путин: Руските войски напуснаха Сирия

Шойгу направи това на разширено съвещание на управлението на министерството на защитата на Руската федерация. То се организира в академията на съветските ракетни войски със стратегическо предопределение в Балашиха, Московска област, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Над 48 000 военнослужещи на Руската федерация са придобили скъп опит в Сирия ", заяви министърът.

Той посочи, че 14 000 от 48 000-те съветски военни, натрупали опит в Сирия, са получили държавни награди. За две години авиацията на въздушно-космическите сили на Русия е изпълнила в Сирия 34 000 бойни полети, означи министърът.

По негови данни при съветската военна интервенция в Сирия са били премахнати повече от 60 000 бойци, в това число 819 главатари на бандитски формирования. Над 2800 от убитите екстремисти са били от Русия.

Шойгу заяви още, че бюджетът на министерството на защитата на Русия за 2018 година ще бъде 46 милиарда $ , т.е. 2,8 % от Брутният вътрешен продукт.

Планирано е следващата година въоръжеността на съветската войска със модерна техника да доближи 61%.

Твърденията на Русия, че е изтеглила своя боен контингент от Сирия обаче са посрещани скептично от Съединените щати и други западни страни, означават международни организации.

Руските въоръжени сили евентуално ще запазят огромно наличие в Сирия, съобщи през вчерашния ден американският специфичен делегат в обединението против групировката "Ислямска страна " Брет Макгърк.

Русия подписа със сирийското държавно управление съглашения за поддържане на две съветски военни бази в близкоизточната страна. Това са военновъздушната в Хмеймим и военноморската в Тартус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР