Шоуто Necromantic Fantasies ще мине и през България! Cradle of

...
Шоуто Necromantic Fantasies ще мине и през България! Cradle of
Коментари Харесай

Cradle of Filth и Dire Straits Legacy идват у нас

Шоуто Necromantic Fantasies ще мине и през България! Cradle of Filth ще забият на 5 март от 19:00 часа в столичния клуб Joy Station.

За голяма наслада на публиката преди тях ще забележим Wednesday 13, който със своята група ще извършва творчеството на Murderdolls! Концертът ще бъде открит от основаните в Италия Sick n` Beatiful.

Билетите ще влязат в продажба този петък от 10.00 часа. Деца до 7 годишна възраст влизат без билет, само че с компаньон и с попълнена декларация.

Отново през март, DSL* DIRE STRAITS LEGACY ще създадат празник с музиката на обичаната нна милиони група. Оригиналните членове на бандата не стопират да обикалят света.

Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър у нас (2008 и 2013 г.), само че ето – на 11 март 2024 година многочислените почитатели на Dire Straits ще могат да чуят още веднъж обичаните части, запазили толкоз прочувствено място в музикалната памет. Мястото ще е зала 1 на НДК.

Проектът DSL* Dire Straits Legacy се ражда от обич и почитание към музиката на незабравимата група още през 2013 година, като събира истински музиканти от разнообразни етапи в кариерата й. Мотор и идеолог е истинският кийбордист и непосредствен музикален сътрудник на Нопфлър – Алън Кларк.

“Марк от дълго време си потегли и е фокусиран върху соловите си албуми, ние разбираме и почитаме това. - споделя Кларк – Но се оказа, че безбройни почитатели по целия свят желаят да чуят още веднъж тези песни... “

В настоящия състав на супергрупата, с изключение на Алън Кларк, личат имена като великия басист и продуцент Тревър Хорн (Buggles, Yes), ветераните от Dire Straits - Дани Къмингс (барабани), Фил Палмър и Джак Сони (китари), както и може би най-прочутия английски саксофонист Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър, Роджър Уотърс, Ерик Клептън и цяла плеяда рок суперзвезди).

Добавени са и трима италиански топмузиканти, като Марко Кавилия изнася соловокалите тъкмо в характерния, леко отегчителен жанр на Марк Нопфлър.

Материалът на шоуто е фокусиран върху шест платинени албума от каталога на Dire Straits и включва, несъмнено, всички типичен шлагери като Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Brothers in Arms, Tunnel of Love, Private Investigations и доста други.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР