Шоуто на Слави е де факто представяло актрисата Деси Тенекеджиева

...
Шоуто на Слави е де факто представяло актрисата Деси Тенекеджиева
Коментари Харесай

Ето колко трябва да платят Слави Трифонов и bTV на Деси Тенекеджиева за обиди

" Шоуто на Слави " е де факто представяло актрисата Деси Тенекеджиева като върколак, вълк, крокодил, магьосница, змия и таралеж. Външният ѝ тип е представян като плашещ и стряскащ. Актьорът Мариян Бачев, който е играл пародийната роля на воин на име Десо Тенекеджиев, е бил с присъщи загрозяващи лицеви черти като огромен неестествен нос и бенка с очевиден паралел сред неговия тип и този на Тенекеджиева. Самият пародиен воин - Десо, доста пъти в шоуто се определял като противен и давал образци за това. Това са част от изводите на Върховния касационен съд, с които " Шоуто на Слави " и bTV са наказани да платят на Тенекеджиева 20 000 лева обезщетение за 16 излъчвания с насмешки с нея в интервала 2013 до 2015 година, когато е заведено делото, написа в. " ".
Припомняме, че новината за окончателната неоправдателна присъда.
 Слави: Явно има някакъв учебник, който всички диктатори четат Слави: Явно има някакъв учебник, който всички диктатори четат
Сега ще ви изтъквам думите на един политик. Срещу него има митинги. Хората всеки ден стачкуват и му желаят оставката. Това написа Слави...
Шегите с името и външността на Деси Тенекеджиева се отразили отрицателно на работата ѝ и опетнили името ѝ пред обществото, приема съдът. Тя е била рекламно лице на Жан-Пол Готие от 2000 до 2005 година, взела участие е в доста български и европейски филми. В един от тях е сътрудник на Жерар Депардийо. Председател е на фондация за подкрепяне на млади създатели.
Шегите почват от 5 септември, 2013 година, когато в " Шоуто на Слави " е излъчен скечът " Божидар Димитров за вампирите в България ". В скеча Слави Трифонов споделя: " Добре, това е третият открит върколак в нашата страна. Значи сега имаме три български вампира, по този начин ли? ". Актьорът Краси Радков, който влиза в ролята на към този момент починалия Димитров, дава отговор " " Не, четири са " и прибавя: " Забравяш Деси Тенекеджиева ". По делото е посочено, че множеството скечове са излъчени по bTV, по комедийния канал на медийната група, а също така са качени в страницата на шоуто в интернет и по този начин са стигнали до повече фенове.
Следващата подигравка съгласно Тенекеджиева е от края на януари 2014 година. Тогава Краси Радков е в ролята на баба Вуна, чийто облик е на развратна бабичка. " Гледала ли си " Вълкът от Уолстрийт? ", пита Слави с пояснението, че основният артист в продукцията Леонардо ди Каприо е номиниран за " Оскар ". Баба Вуна дава отговор: " Не знаех, че Деси Тенекеджиева е ходила на Уолстрийт ".
През май 2014 година Трифонов пита влезлия в облик артист Башиянов с кого е най-известното му селфи. " С Дънди Крокодила ", дава отговор Башиянов. " Имате поради позабравения артист Пол Хоган ", пита го водещият. " Не, имам поради позабравената актриса Деси Тенекеджиева ", следва сюжета Башиянов.
 Венелин Петков и Антон Хекимян към този момент съдят Валери Симеонов Венелин Петков и Антон Хекимян към този момент съдят Валери Симеонов
Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на утринния блок Антон Хекимян завеждат дело против водача на НФСБ и част от уп...
Тенекеджиева е показала здравно уверение, че поради такива смешки е развила инсомния, както и изострен стрес и главоболие, даже разбиране на челюстите. Разпитани очевидци са показали, че след обидите Тенекеджиева не спяла, плачела, отказвала да върви по участия, тревожела се по какъв начин ще гледат на нея родителите и синът ѝ. Децата на приятеля ѝ почнали да се държат нападателно към нея, откакто чули обидите по малкия екран.
Според юристите на отбраната, съществена цел на хумора с Тенекеджиева и всички останали обществени персони е заниманието на фена след работния ден и посредством присмиване на неточности, обособени черти от физическия облик на настоящи за деня обществени персони. Твърди се, че няма обиди към актрисата. В причините си съдиите обаче акцентират, че Тенекеджиева не е държавен чиновник или политик, с цел да търпи сходни жестоки смешки. Те признават, че актрисата е обществена персона, само че макар необятните граници на това разбиране съгласно Върховен касационен съд е неприемливо да се накърнява и унижава достолепието ѝ, още повече че въпросните скечове не засягат тематики от публичен интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР