Шоутайм спечели правата за телевизионното излъчване в САЩ на двубоя

...
Шоутайм спечели правата за телевизионното излъчване в САЩ на двубоя
Коментари Харесай

"Шоутайм" ще плати 1.6 млн. долара, за да излъчва Пулев - Джошуа

" Шоутайм " завоюва правата за телевизионното лъчение в Съединени американски щати на дуела сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. 27-годишният англичанин и 36-годишният българин ще премерят сили на 28 октомври на стадион " Милениум " в Кардиф в борба за международните трофеи на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

" Шоутайм " ще заплати 1.6 милиона $ за телевизионните права, оповестиха ESPN и LA Times, като се базират на близки до договарянията източници. Първоначалната оферта е била доста по-ниска, само че огромното предпочитание на НВО да вземе мача е довело до повдигане на цената.

Джошуа имаше контракт с " Шоутайм " за три мача. Контрактът изтече през април, когато олимпийският първенец от Лондон 2012 победи Владимир Кличко на " Уембли ". Това разреши на представляващата англичанина компания - Matchroom boxing, да договаря с други малките екрани.

" Шоутайм " обаче резервира правото да бъде първи избор и да завоюва правата за идващ дуел на Джошуа, в случай че изравни най-високата налична оферта. Предложението на НВО за мача с Пулев е било за 1.6 милиона $, които в " Шоутайм " са решили да платят.

" Шоутайм " ще излъчва и другия огромен мач, който следва в тежката категория - Дионтей Уалйдър против Луис Ортис. 31-годишният американец ще пази международната купа на WBC против 38-годишния кубинец на 4 ноември в Бруклин.

" Наблюдаваме една страхотна година за бокса. И по-специално, една страхотна година за боксовото наличие на " Шоутайм ". Няма по-добър метод да я приключим от това да излъчим двете огромни борби за международните трофеи в тежката категория ", съобщи изпълнителният вицепрезидент и общоприет управител на " Шоутайм спорт " Стивън Еспиноса.

" Горди сме, че можем да работим с двамата най-здраво удрящи боксьори - Антъни Джошуа и Дионтей Уалйдър, както и с останалите надарени и гладни кандидати за международните трофеи ", добави Еспиноса.



Почти всички билети за дуела сред Джошуа и Пулев в Кардиф са разпродадени. В момента са останали по-малко от 200 пропуща на цена от 300 паунда, заяви boxingnews24.com. Само в първия ден от стартирането в продажба бяха изкупени 70 000 билета.

За Пулев това ще е втори късмет да стане международен първенец. Първият беше на 15 октомври 2014 година, когато българският боксьор беше нокаутиран в петия рунд от Владимир Кличко.

Това остава единствената загуба на Пулев на професионалния кръг. 36-годишният българин има 25 победи, 13 от които с нокаут. Последната му среща беше на 28 април, когато надигра по точки американеца Кевин Джонсън.

Джошуа ще преследва 20-а победа в 20-ия си мач на професионалния кръг. Всяка една от досегашните срещи на 27-годишния англичанин е приключила с нокаут.

Фотогалерия: Кубрат Пулев и Антъни Джошуа лице в лице >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР