Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция

...
Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция
Коментари Харесай

Патрашкова осъди Слави за 50 бона и на втора инстанция

Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда надалеч преди Трифонов да обявява желанията си да сътвори партия и да взе участие интензивно в политическия живот у нас.

Патрашкова завоюва, откакто в „ Шоуто на Слави “ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, в това число и с долнопробни скечове на полова основа. През 2021 година Софийският градски съд реши, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лв., напомня " Филтър ". Патрашкова е основен редактор на изданието.

Последваха две тъжби. Първата е от юриста на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която апелира неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лв. (при цялостен размер от 300 000 лева).

Адвокатите на Трифонов пък апелираха изобщо решението с претекста, че това били скечове и не следвало щцата да е претърпяла вреди. В последна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд почете настояването на юрист Екатерина Димитрова и осъди „ Седем-осми “ АД да заплати 50 хиляди лв.. С разноските и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лв., пресмятат осведомени със правосъдните каузи.

„ Радвам се, че правото спечелва – разяснява събитията Кристина Патрашкова, която научи за правосъдната победа точно на рождения си ден.

Възнамерявам огромната част от сумата да даря на фондацията на името на моя татко професор Тодор Патрашков.

Всяка година фондацията награждава лекари от Военномедицинска академия. Смятам, че е доста значимо да бъдат поощрявани положителните практики в медицината. Днес и хората, и обществото са заболели, и всевъзможни сходни дела могат да са от социална изгода.

Специално желая да благодаря на юрист Екатерина Димитрова за това, че одобри драговолно това дело. В случая беше значимо да се покаже, че в XXI век една жена не може да бъде подлагана на сходен последователен тормоз. “

Съвсем неотдавна името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като вероятен длъжностен министър на правораздаването в задаващия се длъжностен кабинет. Два пъти тя е избирана за юрист на годината и два пъти за юрист №1 в медиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР