Шоу за историята направиха настоящи и бивши звезди от Висшата

...
Шоу за историята направиха настоящи и бивши звезди от Висшата
Коментари Харесай

Мартин Петров след шоуто в Манчестър: Ван дер Сар не си беше научил урока


Шоу за историята направиха сегашни и някогашни звезди от Висшата лига в чест на Венсан Компани, именития капитан на Манчестър Сити, който напусна британския футбол през лятото. Първи марката си в мача сложи Мартин Петров, огромен другар на белгийската звезда от общите им години при „ жителите “.

„ Стана необикновено шоу, просто нямам думи, с които да го опиша – описа Петров пред „ Труд “. – Организацията беше на свръх равнище. Феновете? Просто неповторими. Толкова доста другари се събрахме, радвахме се, хората ни приветстваха. Обичам всички отбори, в които съм играл. Сега още един път се любувах на удоволствието от футбола. “

Петров игра за легендите на Манчестър Сити против събирателен отбор на звезди от Висшата лига, претъпкан с… част от най-великите на Манчестър Юнайтед.

„ Естествено, че имаме разлики – разяснява Компани. – Но не може да има огромно събитие без „ Манчестър Юнайтед “. В подобен ден градът е единен. “

Едвин ван дер Сар, именитият вратар на Юнайтед, си напомни мощта на Мартин Петров още в първата минута. Свръхзвуковия нападател се измъкна от отбраната, проби по лявото крило и още в първата минута откри резултата в мача, приключил 2:2.

„ Не си беше научил урока – сподели, смеейки се Мартин. – Не ме е гледал задоволително. Когато излязох с националния тим против Холандия, му бих ниско по тревата и гол. Сега отново по този начин очакваше, само че аз стрелях горе и перчемът му се завихри. “

Невероятно, само че факт. Пеп Гуардиола, треньорът на Манчестър Сити и на легендите на вечерта, пет минути приказва очи в очи с Петров. Обясни му, че би трябвало да играе като… ляв бек.

„ Рече ми, че на 20-ата минута потеглям в офанзива, а аз още в първата минута вкарах – продължи описа си Мартин. – Не се отпущам и упражнявам всеки ден. Във форма съм. Но какъв брой мощни бяха останалите, напряко не мога да опиша. Хора като Роби Кийн, като Робин ван Перси – все едно не са спирали да играят футбол.

Чувството да съм паралелно с тях беше повече от неповторимо. Много съм признателен на Компани и на всички в Сити, че ме направиха част от такова велико шоу. А имайте поради, че преди два месеца счупих костица на стъпалото и кракът още ме болеше. Но в никакъв случай не бих отказал на другари. “

51 602 души пристигнаха на стадион „ Итихад “, с цел да създадат изпращане на Компани. За тяхно страдание някогашният капитан не съумя да се развихри поради травма. През лятото той отиде в Андерлехт като играещ треньор, само че поради неприятния старт на сезона остана единствено футболист.

Легенди като Дитмар Хаман, Коло Туре, Шон Райт-Филипс, Крейг Белъми Майка Ричърдс носиха екипа на Сити. Освен Мартин в офанзивата беше и настоящият суперголмайстор Серхио Агуеро. При противника се събра четата на сър Алекс Фъргюсън, водена от братята Гари и Фил Невил, Пол Скоулс, Райън Гигс, Ван дер Сар, Ван Перси, Майкъл Карик, Анди Коул, Ники Бът...

Бенжани вкара втория гол за Сити, а Ван Перси и Роби Кийн се разписаха за сборния отбор на Висшата лига. В този миг всички бяха под един байрак – за достойнството на британския футбол. Няколко часа преди мача Сити кръсти своята академия на Компани. На входа бе направена мозайка, която изрисува неговия надвит гол против Манчестър Юнайтед през 2012 година.

Планът е пред стадион „ Итихад “ скоро да се издигне статуя на Компани, който за 11 сезона се трансформира в един от най-значимите футболисти от историята на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР