Шотландското правителство поиска Министерството на отбраната да окаже помощ на

...
Шотландското правителство поиска Министерството на отбраната да окаже помощ на
Коментари Харесай

Великобритания призовава военните да съдействат на медиците заради COVID-19

Шотландското държавно управление изиска Министерството на защитата да окаже помощ на службите за Бърза помощ. Подобен апел беше насочен и в Северна Ирландия, заяви БНР.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че здравните служби са изправени пред композиция от най-големите провокации в историята си поради пандемията от ковид.

Политици от опозицията акцентираха доста случаи с огромни закъснения на коли за спешна помощ, при един от които пациент е умрял след 40-часово очакване.

Стърджън сподели, че нейното държавно управление работи върху разнообразни проекти за справяне със обстановката, като един от тях е помощ от военните.

Подобно подпомагане на Бърза помощ от страна на войската към този момент се оказва в Англия, посочи Стърджън и добави, че и в Шотландия военните сътрудничат на опазването на здравето под някаква форма за последните 18 месеца. Министерството на здравеопазването удостовери, че е получило настояването на Никола Стърджън.

Министърът на опазването на здравето на Северна Ирландия Робин Суон също изиска помощ от военните, защото, по неговите думи, здравните служби са затруднени от ковид, както в никакъв случай до момента.

По-рано той изиска от Министерството на защитата да изпрати 100 военни лекари в Северна Ирландия в помощ на две лечебни заведения, които не могат да са оправят с високия брой пациенти с ковид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР