Шотландските производители на уиски бяха сред най-запалените привърженици на запазването

...
Шотландските производители на уиски бяха сред най-запалените привърженици на запазването
Коментари Харесай

Шотландските производители на уиски печелят от нещо, което не желаят

Шотландските производители на уиски бяха измежду най-запалените последователи на запазването на участието Англия в Европейския съюз.

Но както се обрисува, към този момент няма път обратно и страната ще напусне Европейски Съюз, а те избират това да стане с чист бракоразвод - Brexit без договорка с Брюксел, написа Reuters.

Индустрията към този момент заета с подготовка за решаването на транспортни и логистични проблеми, би била щастлива да остане в границите на единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз, откакто британците изоставен най-големият търговски блок в света.

Но в случай че това не се случи, тогава най-изгодно би било да няма никакво съглашение с Европейски Съюз и да се следват в двустранните връзки разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО. А те плануват нулеви митнически цени за този шотландски внос в Европейски Съюз, сподели Карен Бетс, изпълнителен шеф на Асоциацията на шотландското уиски (SWA).

Според нея съществуват действителни опасности: в случай че останат в единния пазар, то разпоредбите на Европейски Съюз ще са спънка за производителите, без те да могат да въздействат върху тях. Независимо от това, от асоциацията няма да вършат прибързани изводи, до момента в който продължат договарянията сред Лондон и Брюксел.

Позицията на тази промишлеността е значима, защото шотландският експорт на уиски през 2017 година възлиза на 4,36 милиарда фунта стерлинга- повече от 20% от целия английски износ на храни и питиета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР