Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо

...
Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо
Коментари Харесай

Зелена светлина: Тръмп и шотландският боец

Шотландски войник в актуален вид. Във типа му няма нищо героично. Фермер по рождение, който в продължение на десетилетия разнообразявал всекидневието си с лов на риба. Животът му обаче, решил да излезе от естествения темп и сблъскал Майкъл Форбс с един от най-влиятелните хора в света - Доналд Тръмп.

Пътищата им се кръстосаха преди десетина години край Абърдийн. Тогава фермата на Форбс се оказа в мечтаните от Тръмп земи за създаване на голф игрище. Адвокатските увещания и големите суми не съумяха да разколебаят Форбс да се раздели с фермата си.

Заради отстояването на убежденията си през 2012 година Майкъл Форбс получи признанието " Най-достоен шотландец ". Американският президент пък съобщи, че шотландецът живее като прасе и подреди да бъде издигната стена към парцела му, с цел да не загрозява гледката на голф игрището.

Заради голф игрището край Абърдийн Тръмп е в неприятни връзки и с шотландското държавно управление. Преди седем години той се опита да спре построяването на вятърен парк с обяснението, че турбините скапват гледката край парцела му. В правосъдната борба обаче, победител се оказа шотландското държавно управление.

До 2025 година Шотландия се надява да получи енергийната си самостоятелност. Тогава 100% от силата би трябвало да бъде създавана от възобновими източници. Вятърът и водата дават своето, а шотландците построяват системите за хващане и предпазване на сила, като праволинейно следват задачата си.

Миналата година страната посрещна над 68% от енергийните си потребности благодарение на възобновими източници. И няма желание да стопира дотук. Намерения, които и най-влиятелният човек на Земята не съумя да промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР