Шотландската национална партия (ШНП) предлага на избирателите нов референдум за

...
Шотландската национална партия (ШНП) предлага на избирателите нов референдум за
Коментари Харесай

Шотландия с нова закана!

Шотландската национална партия (ШНП) предлага на гласоподавателите нов референдум за самостоятелност в края на процеса на излизането на Англия от структурите на Европейския съюз, оповестява вестник The Independent, представен от организация " Фокус ". " Залогът за Шотландия от наложения й Брекзит е прекомерно огромен “, съобщи ръководителят на шотландското държавно управление Никола Стърджън пред свои симпатизанти при старта на акцията за общите избори на 8 юни.

Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей отхвърли настояването на ШНП за нов референдум, заявявайки, че не е време за още едно гласоподаване.

През 2014 година шотландците отхвърлиха независимостта с разлика от 10 %. Но Стърджън и нейната партия се оповестиха за ново гласоподаване, заради избора на Шотландия за опазване участието в Европейски Съюз, до момента в който Англия избра напускането.

" Вярвам (...), че в края на процеса за Брекзит - не в този момент, само че когато изискванията на договорката са известни, Шотландия би трябвало да има избор за бъдещето си. Избор да следва Англия или да стане самостоятелна страна ", съобщи Стърджън, добавяйки, че шотландският парламент към този момент е подкрепил държавното управление да направи това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР