Шотландия се превърна в първата държава в света, която направи

...
Шотландия се превърна в първата държава в света, която направи
Коментари Харесай

Шотландия прави безплатни продуктите, необходими на жените при менструация

Шотландия се трансформира в първата страна в света, която направи продуктите, нужни на дамите при, безвъзмездни за всички, заяви Военновъздушни сили.
Членовете на шотландския парламент единомислещо утвърдиха законопроекта за гратис даване на такива артикули.
Понастоящем има законово обвързване локалните управляващи да подсигуряват, че безвъзмездни продукти като тампони и дамски превръзки са разполагаем на „ всеки, който има потребност от тях “.
Законопроектът е импортиран от лейбъристката Моника Ленън. Тя води акция за преустановяване на казуса с обезпечаване на нужните артикули от 2016 година насам.
Тя сподели, че това е " удобен и напредничав " законодателен акт, който е още по-голям заради пандемията на ковид.
" Менструацията не стопира при пандемии и работата за възстановяване на достъпа до тампони, дамски превръзки и други артикули за еднократна приложимост в никакъв случай не е била по-важна ", добави тя.
Налице е събитие, наричано „ менструална беднотия “, т.е. когато хората с ниски приходи не могат да си разрешат или да получат достъп до нужните им артикули.
 50 обстоятелството за менструацията, които и мъжете би трябвало да знаят 50 обстоятелството за менструацията, които и мъжете би трябвало да знаят
Цикълът не е нещо, от което да се срамим. Ние персонално се гордеем с него. Той демонстрира, че сме витални, здрави дами и ни припомня интервал...
При продължаващ приблизително към пет дни менструален цикъл, тампоните и превръзките могат да костват до 8 паунда на месец, а някои дами имат проблем с обезпечаването на тези средства за личната си.
Проучване на над 2000 души от Young Scot откри, че към всеки четвърти респондент в учебно заведение, лицей или университет в Шотландия е имал проблеми при обезпечаване на нужното при менструация.
Междувременно оказва се, че към 10% от девойките във Англия не са в положение да си разрешат нужното им при цикъл; 15% са си ги осигурявали с усилие; и 19% са употребявали по-неподходящ артикул заради разноските, сочи изследване.
Освен с „ менструалната беднотия “, законопроектът се оправя и с терзанието на младите девойки да кажат, че са в цикъл. Изследователите споделят, че това е проблем за младите девойки. Установено е, че 71% от 14-21 годишните се усещат неловко да купуват артикули за менструалния си цикъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР