Шотландия остава твърд опонент на политиката, водена от Даунинг стрийт

...
Шотландия остава твърд опонент на политиката, водена от Даунинг стрийт
Коментари Харесай

След изборите: Шотландия по-категорично от всякога иска независимост

Шотландия остава корав конкурент на политиката, водена от Даунинг стрийт 10, и резулатите от вота на 12 декември го потвърждават.
Шотландската национална партия печели 55 места от 59-местния парламент. Резултатите от изборите към момента не са дефинитивни, само че изгледи картината да се промени няма.
Основната разлика с разпределението на мандатите в Камарата на общините във Англия идва от обстоятелството, че даже и да го нямаше в бюлетината, въпросът за независимостта на Шотландия беше в главите на гласуващите, акцентира Агенция Франс Прес.
Лидерът на шотландските националисти Никола Стърджън незабавно съобщи, че упорства за нов референдум за самостоятелност на Шотландия.
" Борис Джонсън може да има мандат да изведе Англия от Европейския съюз. Той изрично няма мандат да изведе Шотландия от Европейския съюз. Шотландия би трябвало да има избор във връзка с личното си бъдеще ", акцентира Стърджън.
Шотландия би трябвало да получи позволение да организира нов референдум за участието си в Обединеното кралство, сподели тя. " Сега имаме мандат да предложим на народа на Шотландия избора за нашето лично бъдеще ", посочи Стърджън.
" Съществува ясно предпочитание и утвърждение за схващането, че Шотландия не би трябвало да бъде ангажирана с държавното управление на Борис Джонсън и да бъде изтръгната от Европа срещу личната ни воля. ", акцентира още тя.
Преди два дни Рут Дейвидсън, някогашният водач на шотландските консерватори, разяснява, че е малко евентуално Шотландската национална партия да завоюва 50 места. Тя даде обещание да плува гола в езерото Лох Нес, в случай че се случи. " Гардиън " отбелязва, че разликата е единствено 2 места и тя би трябвало да реши дали ще извърши обещанието си.
Изключително висока интензивност на изборите във Англия регистрират управляващите - 67.3%. Какви са резултатите във Англия вижте в ТАЗИ СТАТИЯ.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР