Шотландия и Англия направиха драматично 2:2 в британското дерби, което

...
Шотландия и Англия направиха драматично 2:2 в британското дерби, което
Коментари Харесай

Истинско дерби! Четири гола, обрати и зрелищен хикс между Шотландия и Англия

Шотландия и Англия направиха трагично 2:2 в английското дерби, което беше част от група " F " на международните квалификации. До 87-ата минута беше маркиран единствено един гол - този на Окслейд Чембърлейн от средата на втората част. Лий Грифитс обаче вкара за 3 минути два гола от директен свободни удари и донесе обрата за домакините. По всичко изглеждаше, че " гайдарите " ще реализиран сензационна късна победа, само че в 93-ата минута Хари Кейн изравни и донесе точката за своя отбор.

Домакините стартираха по-силно срещата на Хемпдън Парк " в Глазгоу и постановиха напън. Той обаче не даде стремежи резултат и след еуфоричните начални минути, гостите започнаха все по-често да владеят топката.

В 18-ата минута пристигна и първата добра обстановка за Англия. Хари Кейн получи пас зад защитата и шутира, само че топката излезе в навън. Десетина минути по-късно нападателят на Тотнъм още веднъж беше покрай гола. Стражът на Шотландия Крейг Гордън се отличи с неубедителна интервенция отвън наказателното поле и прати топката право в Кейн. Той се опита да го трансферира, само че Тиърни почисти пред голлинията. Топката стигна до Рашфорд, който стреля, само че върналият се Гордън съумя да избие в корнер.

Малко преди края на първата част и Лалана можеше да даде преднина за " трите лъва ",но ударът му от границата на наказателното поле беше париран от Гордън.

След подновяването на играта Англия продължи да бъде по-опасният отбор. В 50-ата минута удар на Ливърмор се отклони от крайници на Робъртсън, след което срещна страничната греда. Последва безредие, след което още веднъж не падна гол.

Натискът на гостите даде резултат в 70-ата минута, когато появилият се 5 минути по-рано Алекс Окслейд-Чембърлейн осъществя. Той нахлу в наказателното поле на Шотладния и насочи изстрел с левия крал. Гордън се намеси безапелационно и топката влетя във вратата му.

В 87-ата минута сърцатите шотландци изравниха от директен свободен удар, изпълнен от Лий Грифитс. Само 3 минути по-късно той повтори упражнението и даде преднина за Шотландия. 

Драмата стана цялостна в 93-ата минута, когато Хари Кейн изравни резултата. Той бе изтърван от защитата на домакините и засече от въздуха на далечната греда центриране на Стърлинг, оформяйки крайното 2:2.

След този дуел Англия остана на върха в групата с актив от 14 точки, до момента в който Шотландия е четвърта позиция с 8 пункта. 

В различен мач от групата Словения се наложи с 2:0 като хазаин на новобранец Малта. Йосип Иличич изведе словенците напред в резултата в самия завършек на първата част. Пет минути преди края на постоянните 90 минути някогашният състезател на Литекс Миливое Новакович осъществя второ попадение, което се оказа и последно в срещата.

С този триумф Словения се изкачи най-малко за малко на 2-ото място във краткотрайното класиране. Тимът събра актив от 11 точки. С 2 по-малко е Словакия, който по-късно гостува на Литва.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР