Шотландецът Марк Бюмон постави световен рекорд, обикаляйки цялото земното кълбо

...
Шотландецът Марк Бюмон постави световен рекорд, обикаляйки цялото земното кълбо
Коментари Харесай

Колоездач измина 29 000 км за 79 дни, вдъхновен от Жул Верн

Шотландецът Марк Бюмон сложи международен връх, обикаляйки цялото земното кълбо на велосипед и то за 7 9 дни, заяви National Geographic.

34-годишният колоездач - почитател на надпреварите по рискова издръжливост, дължи вдъхновението си на френския публицист Жул Верн и творбата му " Пътешествие към света за 80 дни ".

Носейки в себе си духа на персонажа Филиъс Фог, Бюмон стартира околосветското си премеждие от френската столица, на 2 юли. До завръщането си на 18 септември колоездачът съумява да премине феноменалните 29 000 км и да обиколи 16 страни, като надвишава даже личните си упования, завършвайки с ден по-рано.

Стремежът към връх обаче не остава и без ограничения - с цел да приключи в точния момент тура си, шотландецът изминава по 390км в границите на 16 часа всеки ден, като спи по единствено 5 часа.

Накрая обаче реализира непостижим триумф и е заплатен не с един, а с два върха в Книгата на Гинес, защото журито му присъжда и отличие за най-дълго разстояние, изминато на колело за 1 месец: 11 315 км - от Париж до австралийския град Пърт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР