ШОС систематично преразпределя влиянието си в светаПолитиката на еврокомисарите става

...
ШОС систематично преразпределя влиянието си в светаПолитиката на еврокомисарите става
Коментари Харесай

„Пазарни сътресения в невиждан мащаб от цяло поколение“

ШОС систематично преразпределя въздействието си в света

Политиката на еврокомисарите става несъвместима с нормалното качество на живот на европейците. Инфлацията е на исторически връх, цените на електрическата енергия и храните карат хората да избират сред топлината на дома и вкусната вечеря.

Бюрократите в Брюксел обаче са по-притеснени от мазилката по фасадата на постройката, в която се организират пленарните сесии на Европейския парламент. Евростат оповестява, че през август хлябът в страните от Европейски Съюз е поскъпнал приблизително с 18 на 100 на годишна база. В Унгария - с 66%, в Литва, Латвия, Естония и Словакия - с над 30%. Заради антируската нервност, довела до енергийната рецесия, Европейски Съюз към този момент загуби съвсем половин трилион евро. Изходът съгласно Брюксел е намаление на температурата в офисите и публичните места.

Възмутени белгийци съдиха държавното управление, което реши до 27 октомври да демонтира един от четирите нуклеарни реактора в атомната електроцентрала Doel в пристанището на Антверпен, кадърен да създава до 10 % от нужното на Белгия електричество. Първоинстанционният съд обаче реши да отсрочи разглеждането на това дело до комфортно за Брюксел време.

Ала в това време евродепутатите дадоха зелена светлина на проект за възобновяване на постройката на Европейския парламент, който ще коства 500 милиона евро (разходите могат бързо да набъбнат до 1 милиард).

Тази операция на общата европейска мощ е безапелационен мотив за стоене настрани от Европейски Съюз. За афектираните в миналото от Брюксел е тъкмо в този момент времето да почукат на друга врата. The Economist написа: „ Наред със загубата от към 40 трилиона $ (от експлоадирането на военните дейности в Украйна), има отвратителното чувство, че международният ред се срутва, защото глобализацията отстъпва и енергийната система е унищожена след нахлуването на Русия в Украйна. “

Глобалната стопанска система е под напън. Финансовите пазари са в разтърсвания: международните акции се намалиха с 25% в доларово изражение, най-лошото от 80-те години на предишния век. Започна развой, който не се управлява нито от Лондон, нито от Вашингтон.

The Economist признава: „ Болезнената поява на нов режим в международната стопанска система е смяна, която може да има същите последствия като възхода на кейнсианството след Втората международна война и завоя към свободните пазари и глобализацията през 90-те години... Това е изпълнен с остри рискове, - от финансов безпорядък до нефункциониращи централни банки и неконтролирани държавни разноски. Пазарни разтърсвания в мащаб, невъобразим от цяло потомство. “

И всички тези пристрастености бяха разследване от санкционната политика на Вашингтон и Брюксел, които получиха като бумеранг рецесията на хранителния пазар, инфлацията и енергийната неустойчивост. Оценявайки този резултат, множеството страни в Азия, Африка и Латинска Америка отхвърлиха да се съобразят със глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз, осъзнавайки, че те лимитират достъпа им до съществени типове храни и сила.

Щатският $ към този момент се оспорва като валута на международната търговия. Рублата, юанът, рупията навлязоха на пазарите, нови форми на търговия и сетълмент заплашват хегемонията на Съединени американски щати.

От позиция на The Economist, днешният режим няма да продължи постоянно: „ Промяната идва. Приготви се. " Най-голямата неточност обаче наподобява е в убеждението, че единствено западната икономическа школа е в положение да дефинира бъдещите проблеми и методите за превъзмогването им.

Както оповестява американското списание CounterPunch, срещата на високо ниво на ШОС през септември в Самарканд ясно уточни самата смяна, за която предизвестява The Economist: „ ШОС се обрисува като жизнеспособна интернационална политическа организация, самостоятелна от Запада “.

Създадена за битка против „ трите несгоди “ на Централна Азия – екстремизъм, фракционизъм и тероризъм – ШОС сложи началото на необятна политическа и икономическа интеграция в района. Разбира се, даже преди 20 години тя не беше подкрепена от Запада. Е, когато беше основан Междубанковият консорциум на ШОС като механизъм за финансиране и банково обслужване на личните си капиталови планове, стана ясно, че задачата на организацията ще бъде установяването на многополюсен международен ред.

Колкото по-ясни са признаците за смяна на парадигмата в международното развиване, толкоз по-близки и по-ясни стават вероятностите за ШОС в Азия, даже за тези страни, които нормално подхождат на открития международен ред. Индия и Пакистан започнаха договаряния за присъединение към ШОС през 2015 година и публично се причислиха към организацията две години по-късно.

И, несъмнено, след въвеждането на платформите RuPay и Unified Payments Interface в Индия през 2012 година, което подкопа обичайното владичество на Visa и Mastercard в страната, Ню Делхи незабавно се сблъска с рецензии от Запада по въпросите на правата на индивида.

В момента членове на ШОС са Индия, Казахстан, Китай, Киргизстан, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан. Държави наблюдаващи - Монголия, Иран, Афганистан и Беларус; На Съединени американски щати беше отхвърлен подобен статут още през 2005 година Статут на сътрудник в разговора е даден на Шри Ланка, Турция, Азербайджан, Камбоджа и Непал. Иран подписа меморандум за съгласие с ШОС и за присъединение към организацията до април 2023 година

В заключителната декларация на срещата в Самарканд се формулира присъдата за предходната система на връзки: държавите-членки на ШОС „ удостоверяват своя ангажимент за образуването на по-представителен, либерален, обективен и многополюсен международен ред “.

Тази тактика ще продължи да притегля страни освен в Азия, само че и в останалия свят, а „ контраударът в Шанхай “ удари „ по очите “ на Вашингтон. Ако не друго, споделя CounterPunch, „ самодейността на Пекин и Москва за ръководство на международните каузи показва, че „ интернационалната общественост “ към този момент не е единствено Западът. С близо половината от международното население и една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт, ШОС от ден на ден се трансформира в представител на световния юг.

Правод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР