Шопингманиятa, обзела собственика на Левски, вече взе да притеснява както

...
Шопингманиятa, обзела собственика на Левски, вече взе да притеснява както
Коментари Харесай

Спас Русев вече се държи като собственик на Левски

Шопингманиятa, обзела притежателя на Левски, към този момент взе да тормози както последователите на тимове, по този начин и самите последователи на отбора от " Герена ", които считат, че доста хубаво не е на хубаво. Хората се питат какво му стана на Спас Русев, от кое място внезапно откри пари, нали не смяташе да влага средства отвън плануваните в бюджета, които до момента бяха прекомерно малко. Босът на сините даже призоваваше почитателите дружно да изкарват пари, като те си купуват билети и карти и си пазарят клубни продукти. Беше пресметнал какъв брой хиляди души най-малко би трябвало да има на всеки домашен мач на Левски, с цел да се покриват минималните потребности. А Левски с изключение на бюджет за заплати и други такива разноски има да изплаща стадион за милиони, както и да внася регулярно шестцифрени суми към Национална агенция за приходите, до момента в който се покрие дългът, който към този момент би трябвало да е много под 2 милиона лв.. Ама откъдето и да го погледнем, това са си съществени пари, които са наложителни за действието на клуба. Да не приказваме и за други кредитори, които по едно време бяха оформили сериозна опашка и по думите на шефовете всеки миг можеха да хлопнат кепенците. Заговори се за запорирани сметки и редом сдружение, пост-терминалът на клубния магазин не работеше дълго време, което означаваше, че Левски има проблем с банкови сметки.

В момента клубът е финансово постоянен, споделят от Левски. В магазина към този момент може да се заплаща с кредитни и дебитни карти, никой не приказва за забавени заплати отвън рационално допустимото, на " Герена " направиха огромно пречистване на съблекалнята, а по всичко проличава, че новият треньор Делио Роси също ще даде своя принос за лятната селекция. Ето в този момент идва бразилски футболист, който не е от евтините, а най-вероятно до края на трансферния прозорец ще има още изненади от високия финансов диапазон, защото италианският треньор не познава пазара на евтина работна ръка.

 Спас Русев приказва за Левски, Делио Роси и Авраам Грант
Спас Русев: За Грант Левски е " латентен колос ", Делио Роси е на стадиона съвсем цяло денонощие

" Отборът потегля по европейски път "

Това, че Спас Русев стартира да се държи като притежател, е огромната вест в Левски. Не толкоз харченето по небезизвестни чужденци, не съответно името Делио Роси, а необятните пръсти на притежателя на най-вече акции би трябвало да бъдат съществено коментирани. Защото футболисти от равнището на Обертан и Гомес има колкото искаш, а безработни скъпи треньори също са в обилие на пазара.

Въпросът обаче е - белким до момента Спас Русев не знаеше, че съществуват футболисти отвън листата на нормалните и непрестанно циркулиращи в Левски неможачи и белким всякога, когато не вървят сините, трябваше да бъдат търсени Станимир Стоилов и Димитър Димитров.

Вече няма и помен от оня интервал, в който Спас Русев върна/депозира/хвърли акциите си в Левски и трябваше в зала " Универсиада " шефовете да се потят и да им прилошава от срещата с последователите. Сега всичко наподобява наред, отнякъде не просто се появиха неразбираемо какъв брой пари, само че очевидно има и предпочитание за рационално и премерено харчене. Защото и при предходни притежатели е имало интервали на финансово успокоение, само че средствата се пръскаха без никаква тактика и предвидливост.

Ако някой счита обаче, че този сезон Левски ще рисува по терена, а структурата в клуба ще се почисти, се лъже. По-скоро Спас Русев, в случай че в действителност самичък коли и беси и самичък обезпечава парите, е начертал някакъв проект на излекуване, само че освен на приказки. Вън от подозрение е, че в миналото ще разберем по какъв начин тъкмо Левски е подложен в комплицираните конфигурации за стопански и финансови връзки сред разнообразни фигури и субекти по високите етажи на страната. Някъде на централно място в пъзела е " Виваком " - компанията, на която Спас Русев е притежател публично от към два-три месеца и чрез която се реализира спонсорство на БФС и Лудогорец. А това е институцията, която диктува разпоредбите във футбола и клуба, който е съмишленик на диктовката на разпоредбите. Но с цел да може Левски да оправи връзките си с БФС най-много по отношение на съдийския въпрос и всякакви насрочвания и отлагания на мачове, санкции на аудитория и играчи, би трябвало на първо място да оправи личната си къща.

В дословния смисъл - Синята къща, или по този начин наречените офиси на " Герена " на " Тодорини кукли " ще бъдат оправени скоро, там следва сериозен ремонт. В момента ситуацията е характерен соц, нормално ободряване и ремонтче не са правени и не е ясно по какъв начин чиновници и администрация, които работят там, се червят, когато членовете на италианския треньорски екип посещават канцелариите.

Та очевидно някъде нависоко е решено около финансовите потоци към телекома да остава и някой лев за Левски. И прекомерно евентуално тази заповед ще бъде дълготрайна, тъй като някак си не се връзва след 6 месеца или година някой изчервен от терзание началник на клуба да каже на Делио Роси, че тия приказки, с които са го омайвали да подпише с Левски, към този момент са прочетени и не са настоящи. Италианецът е получил гаранции, че ще има време и средства да направи нещо съществено и никой по никакъв метод няма да му пречи. Въпреки че самият той е наясно, че богаташите от Изтока са особени характери и от време на време работят прекомерно прочувствено и обичат да демонстрират, че схващат от футбола във всичките му аспекти.

Спас Русев нямаше по какъв начин да продължава по остарелия метод. Разни източвачи и комисионери на заплата си развяваха коня, вследствие на което в този момент Делио Роси ще би трябвало да чисти съществено, към този момент не пеят в хора. Господинът от Лондон май видя, че в случай че желае да развие марката " Левски " и да прави нещо забавно, би трябвало да влага. Пътищата пред клуба бяха, а и към момента са два - или последователно изпадане във финансов и честен банкрут, или чрез по-сериозни вложения и огромно мислене да се вдигне сдружението /клубът/ тимът на крайници. В момента имаме всички признаци на втория вид. Не би трябвало да си сериозен стопански или финансов анализатор, с цел да си наясно, че Левски като бранд може да вдигне равнището си в пъти като финансови индикатори и като рейтинг. А това може да стане единствено и само когато представителният отбор на сините е доста мощен. Всичко друго е второстепенно - в колкото и лъскава постройка да се обитава клубът, в случай че ще да има и най-силната школа, да играе с най-лъскавите екипи, в случай че тимът не играе добре и няма резултати, публиката ще си стои вкъщи и няма да си купува билети. Отборът няма да продава футболисти, спонсорите ще се дърпат и въобще машината на Спас Русев няма да се задвижи.

Е, в този момент той реши, или по този начин го посъветваха, самичък да налива горивото в машината, а не просто да го заплаща и да чака други да го дистрибутират. Той към този момент не е ядосан нито на почитателите, нито на футболистите, върви на мачовете освен на " Герена ", само че и в провинцията и, общо взето, дава тип на човек вложител, който радикално е трансформирал капиталовите си проекти по отношение на Левски. Дори следва фенските структури или най-малко една от тях да се върне в един от препоръките на клуба - контролен или директорски.

Но най-после към този момент изниква и един подвъпрос - дали всичко това не е индикация за препродажба на клуба? И Спас Русев да търси по-висока цена, като преди този момент излъска марката, с цел да я презентира по-добре. В България е прекомерно рисково да се вършат оценки и догатки на база логичност и няма по какъв начин да бъдем пo-смели в прогнозите си, а и конюнктурата от време на време е мъчно предвидима.

Догодина по това време Левски или ще е подготвен да нападна групова фаза на Лига Европа, или преди този момент Делио Роси ще си е тръгнал, в случай че някой е дръпнал ръчната на Спас Русев. Среден вид няма да има. Собственикът в последните месец-два демонстрира, че до второ разпореждане приключва живуркането и ще направи всичко допустимо да подкара клуба в вярната посока.

Разбира се, когато става въпрос за Левски и вероятностите пред клуба, в никакъв случай не би трябвало да отписваме и някакъв проект, който да възникне разследване на смяна на обстановката във " Виваком ". Постоянно се вършат някакви вписвания, шефове желаят отписвания, а както Спас Русев призна, той е на " Герена " около компанията и доста неща зависят от това " съдействие ". И в случай че се случват нови неща във компанията, ще се случат и нови неща в Левски. Като това важи за двете вероятни направления.

 Този път изненадата е от приятните
Този път изненадата е от приятните

В рамките на няколко седмици Спас Русев направи това, за което в Левски се приказва от години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР