Шон Пен е един от най-награждаваните актьори на своето поколение

...
Шон Пен е един от най-награждаваните актьори на своето поколение
Коментари Харесай

Лошото момче, което обича скандала и Холивуд: Шон Пен на 58!

Шон Пен е един от най-награждаваните артисти на своето потомство и един от дребното реализатори с две награди “Оскар” за основна мъжка роля.

Печелил е статуетките за “Реката на тайните” и “Милк”. Общо Шон Пен има пет номинации за наградата на Академията.

А зад тила си има още над 70 разнообразни оценки и 105 номинации.

 f

Роден е на 17 август 1960 година в Санта Моника, Калифорния.

Син е на Лео Пен (актьор и режисьор) и на Айлийн Райън (актриса). Брат му Майкъл Пен е музикант, а вторият му брат Крис умира през 2006 година Шон и татко му са левичари.

Шон Пен има органически екранен гений и дарба да насища сцените, в които се появява напрегнато и очакване. Той се превъплъщава безпроблемно в разнородни облици и познава нюансите и дълбочините на своя поминък по-добре от множеството огромни холивудски звезди.

 f

Преди няколко месеца се ориентира към литературата разгласява своя дебютен разказ “Bob Honey Who Just Do Stuff”, който беше ниско оценен от критиците и получи неофициалната и непрестижна купа “най-лоша книга на годината”.

Известен е с това, че е подпомагал доста филантропични, благотворителни и обществени дела.

През годините той е имал дълги фамилни връзки с Мадона (от 1985 до 1989 година) и колежката си Робин Райт (от 1996 до 2010 година), от която две деца.

 f

Преди няколко години Шон Пен стартира любовна спекулация с Шарлийз Терон и двамата даже оповестиха годеж, само че тя го напусна след по-малко от две години.

 f

Към днешната дата множеството му взаимоотношения са краткотрайни и с много по-млади от него дами. Дори се приказва, че последната му другарка е на 27.

 f

В последните години името на Пен се спряга в историята, че дефинитивно е решил да се откаже от киното, само че дали това ще се случи в действителност следва да разберем...
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР