Шон Пен беше в Украйна и през юни, когато специално

...
Шон Пен беше в Украйна и през юни, когато специално
Коментари Харесай

Шон Пен донесе Оскар за Володимир Зеленски

Шон Пен беше в Украйна и през юни, когато особено посети Буча и Ирпен

Американският актьорШон Пен се върна в Украйна за трети път от нахлуването на Русия и донесе този път на украинския президент Володимир Зеленски едната от двете си награди „ Оскар “. Наградата на филмовата академия на Съединени американски щати ще остане в кабинета на Зеленски до края на войната в Украйна, а фрагменти от срещата сред артиста и украинския водач разгласява офисът на президента в Киев, съобщи. Шон Пен получи статуетките за най-хубава мъжка роля през 2004 и 2009 година.

Зеленски и Шон Пен отидоха във вторник до площада на Конституцията, където на Алеята на храбростта има табела с името на американския артист и режисьор. Президентът сподели, че Алеята стартира с със табелата на американския артист, тъй като Шон Пен дойде в Киев в първия ден на съветската инвазия.

„ Изключително сме признателни на всички хора, които персонално пристигнаха да поддържат Украйна и нашите жители. И искахме да имаме място, с помощта на което актуалните и бъдещите генерации украинци да си спомнят тези смели хора, които бяха с Украйна през цялото време “, заяви Зеленски

Актьорът увери домакина си, че това място оттук насетне ще бъде едно от най-емблематичните в живота му - наред с местата, където са родени щерка му и синът му. Украинският президент му връчи Орден за заслуги – III сетпен за оказваната поддръжка към Украйна и приноса в популяризирането на украинската идея.

Шон Пен е притежател на Оскар през 2003 година за ролята си във кино лентата " Тайнствената река " и през 2009 година за ролята си в " Харви Милк ". През март 2022 година той прикани за протест на церемонията по награждаването, в случай че Американската академия за кино изкуство и просвета не разреши на украинския президент Володимир Зеленски да приказва на нея. Шон Пен беше в Украйна и през юни, когато особено посети Буча и Ирпен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР